Politika

Vuković: „Politika“ ponovo u prvim borbenim redovima

Beogradska „Politika“ je ponovo u prvim borbenim redovima za rehabilitaciju jedne nekrofilske politike koja hoće da oživi kosture šovinističke namjere da jedna dostojanstvena istorijska država, kao što je Crna Gora, bude predmet neozbiljnih i politikantskih igara propalog velikosrpskog nacionalističkog i šovinističkog projekta - ocijenio je za Pobjedu poslanik vladajuće DPS Miodrag Vuković.
Vuković: „Politika“ ponovo u prvim borbenim redovima
Portal AnalitikaIzvor

Srpski državni list ,,Politika“, koji slovi kao nezvanično glasilo vladajuće stranke Aleksandra Vučića, krenula je, kako smo ranije pisali, u otvorenu kampanju kritike politike zvanične Podgorice.

Taj list se u nekoliko tekstova bavio „srpskim pitanjem“ u Crnoj Gori, promovišući ideje lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića o tome da Srbi i Crnogorci budu konstitutivni narod u Crnoj Gori, umjesto da naša zemlja bude građanska dr- žava, navodeći da je nametanje statusa nacionalne manjine neprihvatljivo.

Vuković kaže da nije iznenađen tajmingom i vrstom tekstova koje je počela da objavljuje ,,Politika“.

- Ako postoji dokaz medijskog posrnuća i sloma, moralnog i profesionalnog, jednog nekada čuvenog medija - to je ponašanje ,,Politike“ u vrijeme Milo- ševića. Nažalost, ali očekivano, ,,Politika“ je ponovo u prvim borbenim redovima za rehabilitaciju jedne nekrofilske politike koja hoće da oživi kosture jedne šovinističke namjere da jedna dostojanstvena istorijska država, kao što je Crna Gora, bude predmet neozbiljnih i politikantskih igara propalog velikosrpskog nacionalistič- kog i šovinističkog projekta - navodi Vuković.

On ističe da je u Crnoj Gori dovoljno ozbiljih i demokratskih subjekata i struktura, te da je ova država „stekla imunitet naudare nacionalista, šovinista, ksenofoba i ostalih destruktivaca“. 

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika