Fudbal

Siti kupio štopera i postavio svjetski rekord

Bilo je prilično prometno na 'Etihadu' ovog ljeta, Pep Gvardiola je "presvukao" bokove, doveo Mendija, Vokera i Danila umjesto Kolarova, Sanje i Klišija, koji su otišli, ali to nije sve kada je odbrana u pitanju.
Siti kupio štopera i postavio svjetski rekord
Portal AnalitikaIzvor

Poznata je priča da Katalonac želi Džonija Evansa, ali Toni Pjulis nije htio da čuje da pusti bivšeg štopera Mančester Junajteda, međutim, engleski mediji prenose da su 'Građani' pojačati ponudu kako bi naveli upravu i menadžera Vest Broma da se predomisle.

I uspjeli su!

Prema posljednjim informacijama koje stižu sa ostrva, 'Vrećice' su pristale da prodaju reprezentativca Sjeverne Irske za 30 miliona funti.

To znači da je Mančester Siti potrošio blizu 200 miliona funti samo za defanzivu u ovom prijelaznom roku. Benžamin Mendi je plaćen Monaku 51.75 millina funti, Kajl Voker Totenhemu 45.9, Danilo Real Madridu 27, a golman Ederson Benfiki 36.

Zanimljivo, 'Građani' su ovim transferom oborili svjetski rekord kada je riječ o potrošenom novcu za pojačanja u jednom prijelaznom roku. Oboren je rekord Real Madrida iz 2009. godine, kada je Florentino Perez kupio Kristijana Ronalda, Kaku, Karima Benzemu, Ćabija Alonsa, Raula Labiola, Alvara Negreda, Alvara Arbelou i Estebana Granera i z anjih portošio nešto više od 257 miliona eura.

Zaključno sa Džonijem Evansom, Siti je ovog ljeta na pojačanja potrošio nešto manje od 250 miliona funti (270 miliona eura).

Portal Analitika