Fudbal

BEĆIRAJ: Zaboraviti ishod meča iz Podgorice

Fudbalska reprezentacija Crne Gore ukoliko želi povoljan rezultat protiv Kazahstana mora zaboraviti ubjedljiv trijumf iz prvog međusobnog duela u Podgorici, kazao je napadač Dinama iz Moskve, Fatos Bećiraj.
BEĆIRAJ: Zaboraviti ishod meča iz Podgorice
Portal AnalitikaIzvor

Utakmica sa Kazahstanom zakazana je za 1. septembar u Astani, dok će se tri dana kasnije u Podgorici sastati sa Rumunijom.

Bećiraj je kazao da crnogorsku selekciju očekuje težak meč.

On je naglasio da je za pobjedu neophodno da Crnna Gora odigra jednu od najboljih utakmica u dosadašnjim kvalifikacijama.

"Biće teško, nema dileme. Čeka nas odmah nakon toga Rumunija, ali idemo redom, sada mislimo samo na Kazahstance. Od početka kvalifikacija smo bili posvećeni samo prvom narednom protivniku, tako će biti i ubuduće, jer je to jedini ispravan način. Moramo da budemo na nivou, potreban nam je kvalitetan meč, jer je Kazahstan izuzeztno neugodan domaćin", rekao je Bećiraj.

On smatra da je za pobjedu u Astani neophodno da budu skoncentrisani, da selektorove zahtjeve sprovedemo u djelo i da uradimo sve da srušimo protivnika.

"Sjećam se utakmice u Podgorici, dali smo tri ili četiri gola iz prekida, a mislim da su u tom segmentu igre oni veoma dobri. Mi smo u tom meču iskoristili svoje šanse, dali golove na vrijeme, ali sada nam treba više truda nego što je bio slučaj u Podgorici", istakao je Bećiraj.

Prema njegovim riječima, problem može predstavljati vještačka podloga na kojoj će utakmica biti odigrana.

"Čeka nas i vještačka trava, to je sasvim druga priča u odnosu na pravu podlogu. Imao sam priliku da u Rusiji igram na toj podlozi i nije lako, iako kažu da je u Kazahstanu teren u odličnom stanju. Imaćemo jedan trening da se naviknemo na teren i vjerujem da će biti dovoljno", kazao je Bećiraj.

On vjeruje da će i u Astani nastaviti seriju golova.

"Svi napadači su spremni, svi čekaju šansu, pa i ja. Vidjećemo ko će igrati, to je selektorova odluka. Daću sve od sebe ako budem na terenu, to obećavam i nadam se da ću pogoditi", rekao je Bećiraj.

Portal Analitika