Politika

Demokrate: Vaš angažman ne izaziva ljutnju i bijes, već razočaranje i tugu

Nemojte od nas da tražite da sa vama takvima vodimo ozbiljan dijalog o budućnosti Crne Gore. Vaš angažman ne izaziva ljutnju i bijes, već razočaranje, tugu, a kod građana Crne Gore (ma čiju politiku podržavali) „A šteta, što će mu to“ komentare, stav je Demokrata.
Demokrate: Vaš angažman ne izaziva ljutnju i bijes, već razočaranje i tugu
Portal AnalitikaIzvor

Oni su reagovali na današnje saopštenje Demokratske partije socijalista. Saopštenje Demokrata prenosimo integralno.

Kriminalno, protivpravno, kleptomansko, nemoralno i duboko antitradicionalno i anticrnogorsko političko djelovanje i državno rukovođenje uspostavljeno je kao modus operandi od strane osnivača, ideologa, izvršilaca i saučesnika OKG.

To je nešto što Crna Gora dobro poznaje i sa čim živi već trideset godina. To su oni. Znamo ih. Zna ih čitava Crna Gora. Možda neke čak i lično poznaje. A nije ih teško ni prepoznati. Jedna zastava na svom vjenčanju, do rođenja sina/ćerke već neka druga, a do neke majske zore i treća. Na žici za sušenje veša vojna uniforma, obradovana žena sa „novom“ mašinom za pranje veša iz Konavala, ćeranje liberala po Crnoj Gori, a sjutra do trafike po novine pjevušeći (drsko ukradene) „Sa Lovćena vila kliče“. Nažalost, ništa novo. Poznata je dobro ta ekipa i njihov modus vivendi. Knjiški primjer prekomjernog zgrtanja i nezajažljivosti, kao lijeka za unutrašnje komplekse i deficite ličnosti. Poslušni partijski vojnici rekli bi „Stara garda!“. Od njih smo već doživjeli i doživljavamo medijski linč, fizičke progone, manipulacije, laži, podmetačine, prijetnje i ucjene. Sa tim živimo od prvog dana naše iskrene političke aktivnosti. I tu nema emocija. Tzv. „Stara garda“ OKG će završiti u zatvoru, a enormna protivpravno stečena imovina će biti vraćena onima od kojih je oteta - građanima. Naravno, u skladu sa zakonom i od strane nadležnih državnih organa u ambijentu slobodne Crne Gore.

Istrošeni krediti kod međunarodne zajednice, kod građana Crne Gore sunovrat rejtinga, bez mogućnosti igranja na kartu identitetskih pitanja, sa vidnim i očiglednim posljedicama propale ekonomske politike. A lavina iskrenosti, poštenja, mladosti, hrabro navire. Oslobađa Crnu Goru. I šta sad? Ne pomaže ni dobro uvježbana politička perfidnost i mahinacija. Panika na dvoru. „Stara garda“ je istrošena, duboko omrznuta u narodu, a psihoze čine svoje. Bunila, facijalni grčevi, gestikulacije, držanje i pokreti tijela - svjedoci su rečenom.

„Potrebno je osvježenje partije novim licima“, zaključuju šefovi OKG. I tako su izabrani. Njih nekoliko. Birani i izabrani. Dinastički, a kako bi drugačije. Baš onako gangsterski - „Nekoga od naših“. Selfi izborne noći.

Moguće i dobri ljudi, a samo životnom olujom izbačeni na lopovski hrid („tajnom rukom smjeloga slučaja“ - basta li vam Luča, plagijatori?), ali svakako sramne uloge.

Crna Gora je mala zemlja. Za nas dakako svetinja i najljepša država Evrope. Ali je Crna Gora i mala sredina. Svi smo međusobno neki bližnji ili daljnji rođaci i kumovi. I sve se zna. Aktiviste vaše partije godinama posmatramo kako po crnogorskim lokalima, po dojavi, dolaze ranije da zauzmu mjesto, kako bi bili bliže šefu koji stiže kasnije. Eventualno mahnuli rukom. Možda se ponadali nekom momentu “Neka to uzme onaj mali, trudi se”.

Rukometaši od rukometa razviju jaka ramena, plivači i vaterpolisti od plivanja velika i snažna leđa, tekvondisti snažne i mišićave noge. A šta vi radite u slobodno vrijeme, pa vam svaka facijalna ekspresija (preciznije grč) neodoljivo podsjeća na („britva“) šefove? Vježbe ispred ogledala? Učenje napamet šefovih govora? Sasvim legitimno. Imate na to pravo. Samo promašena adresa. Fakultet dramskih umjetnosti se nalazi na Cetinju. Crna Gora nema vremena za vaše skupštinske glumačke performanse.

Iznajmili ste lik i djelo za odbranu grobara crnogorske ekonomije, privrede, moralnih vrijednosti i duboke društvene podjele.

Nemojte od nas da tražite da sa vama takvima vodimo ozbiljan dijalog o budućnosti Crne Gore. Vaš angažman ne izaziva ljutnju i bijes, već razočaranje, tugu, a kod građana Crne Gore (ma čiju politiku podržavali) “A šteta, što će mu to” komentare.

Portal Analitika