Politika

Joković: Zajednički kandidat velika šansa za pobjedu

Opozicija treba da pronađe snagu da se okupi oko zajedničkog predsjedničkog kandidata koga bi svi podržavali, i on ima veliku šansu da pobijedi bilo kog predstavnika vladajuće koalicije, ocijenio je predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP), Vladimir Joković.
Joković: Zajednički kandidat velika šansa za pobjedu
Portal AnalitikaIzvor

On je rekao agenciji MINA da je uspjeh poziva Demokratskog fronta oko zajedničkog nastupa svih opozicionih partija na startu doveden u pitanje pošto su se pojedine parlamentarne stranke već izjasnile da ne podržavaju takvu inicijativu.

“Pa svako dalje prihvatanje ili ne prihvatanje ovog poziva nema značajnu političku težinu”, kazao je Joković.

Kako je rekao, u SNP-u smatraju da opozicija treba da ostavi po strani sve međusobne nesuglasice i da svu snagu i energiju usmjeri ka konačnoj promjeni vlasti u Crnoj Gori.

Upitan da li su planirana „osvježenja“ u rukovodstvu stranke i kada će biti poznata imena potpredsjednika, Joković je odgovorio da nikada ne bih prihvatio da bude na čelu “ovako časne i poštovane partije kao što je SNP da ne očekujem njenu stabilizaciju i snažan povratak na političku scenu”.

“Već sam u toku konsultacija sa istaknutim članovima SNP-a u vezi sa formiranjem tima koji ce predvoditi partiju u narednom periodu, i nadam se da ćemo sve to završiti do polovine septembra”, kazao je Joković.

On je dodaa da kasnije predstoje izborne konferencije u opštinskim odborima kojima je istekao mandat.

“Ubijeđen sam da će SNP izabrati najsposobnije kadrove na državnom i na opštinskom nivou i da će ovim izborom nastupiti jedinstvo i krenuti postepen, ali siguran napredak SNP-a što svi naši iskreni i odani članovi očekuju”, poručio je Joković.

Prema njegovim riječima, polarizacija u SNP-u nije otišla predaleko, jer nijesu u pitanju ideološke razlike.

“Svi mi u SNP-u ostajemo snažno privrženi vrijednostima koje SNP baštini svih ovih godina. Kao demokratska partija imamo snage da prevaziđemo svaku mogucu krizu i izađemo iz toga mnogo jaci i jedinstveniji”, rekao je Joković.

On, kako je kazao, ne bi mogao nikoga pojedinačno optuživati za ono sto se dešavalo u partiji i što je, dodao je, već iza njih.

Joković smatra da svi treba podjednako da snose odgovornost zato što, kako je kazao, na vrijeme nijesu primijećivali neke pojave i što u vezi sa tim nijesu donosili brza i adekvatna rješenja.

Joković je rekao da je SNP nastala iz naroda i ima veoma značajno utemeljenje u čitavom političkom i društvenom biću Crne Gore.

“Nikada niko od istaknutih članova SNP-a nije iznevjerio program i statut partije, i u najtežim trenucima smo uvijek bili istinska opoziciona partija”, saopštio je Joković.

Kako je naveo, oni će uspijeti da u potpunosti učvrste svoje redove, pruže veći prostor mladim i školovanim kadrovima i povratak SNP-a kao značajnog činioca na političkoj sceni Crne Gore neće biti doveden u pitanje.

Joković, kako je rekao, svima koji žele da formiraju nove partije želi uspjeh.

“Najveći broj naših bivših i sadašnjih funkcionera, kao i u proteklih dvadest godina, ostaće vjeran i odan SNP-u”, saopštio je Joković.

Portal Analitika