Fudbal

Las Palmas najsrećniji klub ovog ljeta!

Ko god da je u Madridu smislio taj plan sada je vjerovatno najponosniji na svijetu. Upalilo je sa Vitolom, a sada će isti sistem biti primijenjen i na Dijega Kostu, pa će Las Palmas ni kriv ni dužan sljedeće jeseni imati dva vrhunska asa.
Las Palmas najsrećniji klub ovog ljeta!
Portal AnalitikaIzvor

Ne samo njih, jer su ovog ljeta stigli i Alberto Akvilani (slobodan igrač), a iz Vest Hema, odnosno fantomskog Maldonada iz Urugvaja (preko njega se često obavljaju menadžerske kombinacije) i Džonatan Kaljeri.

Ali Vitolo i Dijego Kosta su ipak posebna dimenzija. A otkud oni na Kanarskim ostrvima?

Atletiko zbog Fifine suspenzije ne smije da registruje nove igrače, pa je onda direktno na račun Vitola uplatio 37.500.000 eura, koje je on iskoristio kako bi sam kao fizičko lice aktivirao otkupnu klauzulu u ugovoru sa Seviljom i postao slobodan igrač. Potom je po unaprijed pripremljenom sporazumu otišao i potpisao šestomjesečnu pozajmicu sa Las Palmasom. A potom će u januaru doći u Atletiko. Svi zadovoljni.

Sada se sprema isti scenario i za Kostu. Atletiko će 28-godišnjem napadaču da "pozajmi" 40.000.000 eura, on će sa tim novcem sam da otkupi svoj ugovor od Čelsija i potom ode u Las Palmas na šestomjesečnu pozajmicu. Čisto da održava formu dok ne dođe taj januar.

U Las Palmasu se vjerovatno štipaju ne bi li projverili da nije sve san. Doduše, biće tu mnogo papirologije...

Mozzartsport

Portal Analitika