Crna hronika

Uhapšeno lice za koje se sumnja da je aktiviralo suzavac na finalnoj utakmici Kupa Crne Gore

Službenici Uprave policije MUP-a – Centa bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti rasvijetlili krivično djelo nasiliničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu čl. 399a Krivičnog zakonika Crne Gore, i tom prilikom identifikovali i lišili slobode lice za koje se sumnja da je počinilo ovo krivčno djelo.
Uhapšeno lice za koje se sumnja da je aktiviralo suzavac na finalnoj utakmici Kupa Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici CB Podgorica su identifikovali lice za koje se sumnja da je aktiviralo hemijsko sredstvo suzavac tokom održavanja finalne upakmice Kupa Crne Gore koje se održalo 31. maja 2017. godine između FK Sutjeska iz Nikšića i FK Grbalj iz Kotora, i na taj način izazvao prekid utakmice u trajnaju od 15 minuta.

Policijski službenici su kriminalističkim i operativnim mjerama i radnjama došli do saznanja da je kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio P.B. (18) iz Podgorice.

On je, sumnja se, ovo krivično djelo počinio na način što je, dok je utakmica bila u toku, iz ulice Vaka Đurovića u blizini kružnog toka, aktivirao hemijsko sredstvo suzavac i bacio ga u pravcu sjeverne tribine Gradskog stadiona pod Goricom, gdje se utakmica održavala. Nakon toga ovo lice se udaljilo u nepoznatom pravcu. Tom prilikom je došlo do prekida utakmice u trajanju od 15 minuta zbog posledica koje je izazvao suzavac.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se P.B. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasiliničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu čl. 399a  Krivičnog zakonika Crne Gore.

 

Portal Analitika