Fudbal

Trampa Barse i Arsenala

Ne djeluje logično, ali situacija je takva da se i tome razmišlja. Superagent Žorž Mendeš je pokrenuo inicijativu, a Barselona je više nego zainteresovana. Što je i normalno pošto bi Arsenal bio taj koji bi gore prošao u predloženoj trampi: Arda Turan za Mesuta Ozila.
Trampa Barse i Arsenala
Portal AnalitikaIzvor

Obojici se ide iz klubova koji ih trenutno plaćaju. Razlika je u tome što Ardu niko ne želi (jedino se Galatasaraj ozbiljno interesovao, ali konkretne ponude nije bilo), dok Ozilu Arsenal do sada nije dozvoljavao da ode.

Sa druge strane, Arsenal je razmišljao o tome da konkurenciju u veznom redu pojača baš Turanom i čak je navodno bio spreman da Blaugrani ponudi 25.000.000 eura. Mada to na kraju nije učinio, ali kad je čuo za priču, Žorža Mendeša je dobio ideju.

Ozilu svakako ugovor ističe narednog ljeta. Za sada odbija da produži ugovor, pa je vrlo realno da Tobdžije ostanu bez dinara obeštećenja. Kad je već tako zašto ne bi uzeli Turana? Možda i neki euro pride.

Problem je samo što je Arsenal, da je Arsen Venger bio popustljiviji, na Ozilu mogao da zaradi daleko više da je uopšte želio da prodaje. Isto važi i za Aleksisa Sančeza koga sada juri Mančester Siti.

Problem za Vengera je nastao poslije onih 0:4 protiv Liverpula. Aleksisu je prekipjelo i sada želi da ide po svaku cijenu. I Ozil djeluje odsutno. Toliko da je pitanje koliko bi sada Arsenal mogao da izvuče za njemačkog reprezentativca.

Portal Analitika