Politika

Sadiković: Ne damo Demos nacionalistima

Članica Predsjedništva Demosa Seada Sadiković reagovala je juče na vijest da je Goran Danilović Ministarstvu javne uprave predao zahtjev da se iz registra političkih partija izbriše ime Miodraga Lekića kao predsjednika stranke, te da se za ovlašćenog predstavnika upiše njegovo, poručujući mu da ,,to neće moći“.
Sadiković: Ne damo Demos nacionalistima
Portal AnalitikaIzvor

- Ne damo. Ne dozvoljavamo da nam bilo ko uzme ni onaj ćirilični dio našeg loga, mada bi mogli da razumijemo ideološku povezanost i te otimačine zamaskirane zvukom mojkovačkih violina. Žao nam je ljudi koji su, izmanipulisani i uvučeni u avgustvoski scenario svađa i cijepanja stranke, došli u Mojkovac i koji su sa zavjerenicima potpomognutim taster kadrovima iz redova prijatelja, rođaka i kumova odigrali uloge statista u formiranju nove stranke koja se lažno predstavlja tuđim imenom. Imenom našeg Demosa – navedeno je u reagovanju Seade Sadiković.

Ona je dodala da u Demosu ne mogu spriječiti da im otmu dva poslanička mandata, te da je to cijena koju moraju platiti zbog, kako je rekla, zablude da dio već potvrđenih nacionalista može istinski da prihvati građanske vrijednosti, ideje i manire.

- Treba li uopšte i nanovo pojašnjavati ono što vidi sva Crna Gora, da je elementarno jasno da su pučisti pobjegli od jedinog statutarnog puta – demokratske rasprave na sjednici Glavnog odbora i Predsjedništva, koji na bazi većine opredjeljuje dalje tokove i rad tijela u stranci. Ne, oni nisu tražili regularnu skupštinu Demosa, već su radili, i nastavljaju da rade, na projektu diskreditovanja naše stranke zarad ostvarivanja planova ambicioznog demagoga, sigurno u svoje, ali i ko zna u čije sve ime – navela je Sadiković.

 

Pavićević: Nikog ne interesuje što misli „centrala“ iz hodnika

- Nikoga više ne interesuje šta misli grupa bivših funkcionera iz „centrale“ okupljena u hodniku - kazala je članica Danilovi- ćevog Predsjedništva Demosa Snježana Pavićević reagujući na saopštenje Seade Sadiković.

 - Seada Sadiković, bivša visoka funkcionerka Demosa, ostaće upamćena po prebrajanju onih koji osveštavaju i ne osveštavaju prostorije u Demosu! Nažalost, to je jedini doprinos bivše koleginice politici Demosa. Danas, ne krijući mržnju prema jednoj nacionalnoj srpskoj stranci brani ćirilicu od Demosa. Zaboravlja da je naš bivši lider, gospodin Lekić, na nekadaš- njoj jedinstvenoj listi DF bio poslanik sa liste te iste partije. Nama ne smetaju ni srpske ni bošnjačke stranke, ali nam smetaju nepametne politike. Kada pročitamo zabrinuti i zaštitnički stav Sadiković prema „našem ćiriličnom znaku Demosa“ u avgustu, pitamo se da li je to dama iz nedavnog maja koja je kazala da je „raskol počeo osveštavanjem prostorija Demosa u Podgorici“ - navodi se u reagovanju Pavićević.

(Pobjeda)

Portal Analitika