Društvo

Zapalio vatru da bi ga spasioci locirali, izgorjela jedna kuća

Vatrogasci tokom noći između utorka i srijede gase požar u blizini Vrsute koji je izazvao turista iz Poljske da bi, nakon što se izgubio, spasiocima otkrio gdje se nalazi.
Zapalio vatru da bi ga spasioci locirali, izgorjela jedna kuća
Portal AnalitikaIzvor

Kako je Pobjedi potvrdio šef Službe zaštite i spašavanja, Velizar Čađenović, informaciju da je izbio požar dobili su predveče.

- Oko 19 sati dobili smo dojavu da je na Dražici, blizu Vrsute izbio požar. Vatru je zapalio poljski planinar koji je na taj način spasiocima pokazao gdje se nalazi – ispričao je Čađenović.

Nošen vjetrom, požar se vrlo brzo proširio.

- Teren je nepristupačan, vatra se brzo širi i prijeti da ugrozi kuće. Uputili smo zahtjev Direktoratu za vanredne situacije da se u gašenje uključe avioni. Nadam se da će im vjetar dozvoliti – kazao je Čađenović Pobjedi sinoć oko 22 sata.

Zalutalog poljskog turistu, u dobrom zdravstvenom stanju, sinoć kasno pronašli su lovci na vrhu brda Dražica.

Izgorjela jedna kuća

Prema reakcijama mještana i očevidaca požara u Baru, te njihovim objavama na društvenim mrežama, vatra je zahvatila jednu kuću. Zapravo, navodi se da je najprije došlo do eksplozije u blizini dalekovoda, a onda i da se jedan kabl srušio na kuću nakon čega se kuća zapalila. Ipak, vatrogasci su, uz pomoć mještana, uspjeli da ugase ovaj požar.  

21230842-888725194608822-77
Portal Analitika