Košarka

Reprezentativka Bjelorusije biće novo pojačanje crnogorskog šampiona

Samo dan nakon što je i definitivno potvrđeno da će Amerikanka Rejčel Holivej potpisati ugovor sa Ženskim košarkaškim klubom Budućnost Bemaks, crnogorski šampion spremio je novo veliko pojačanje.
Reprezentativka Bjelorusije biće novo pojačanje crnogorskog šampiona
Portal AnalitikaIzvor

Do kraja nedjelje opremu ,,vučica“, kako Arena saznaje, zadužiće reprezentativka Bjelorusije, Marija Filončuk! Angažovanjem Holivej, koja je centar, te Filončuk, koja igra poziciji krilnog centra, uprava Ženskog košarkaškog kluba Budućnost Bemaks uspjela je da značajno pojača mjesta u reketu.

Filončuk je prošle sezone nastupala za Čevakatu, čije je boje prije par sezona branila i crnogorska reprezentativka Snežana Aleksić. Dvadeset petogodišnja ,,četvorka“ u prošloj sezoni odigrala je 26 utakmica za Čevakatu, koja je zaustavljena u četvrtfinalu plejofa lige Rusije. Bjeloruskinja (189 cm) u prosjeku je igrala 20 minuta po meču, a interesantno je da je bila prvi trojkaš ekipe, jer je 34 puta pogodila van linije 6,75m.

U Eurokupu u prosjeku je postizala 5,5 poena i imala 4,5 skokova po meču. Filončuk je, inače, prošla sve mlađe reprezentativne selekcije, a osim na ovogodišnjem Eurobasketu, predstavljala je Bjelorusiju na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine.

Nakon Sanje Orozović i Amerikanke Rejčel Holivej, reprezentativka Bjelorusije biće novo pojačanje Podgoričanki, među kojima su i talentovane igračice Lovćen Bemaksa - Anđela Bigović i Dragana Živković.

Crnogorski šampion u odnosu na prošlu sezonu podmladio je tim, jer su otišle Aminata Fol, Biljana Stjepanović, Irena Matović, dok će cijelu sezonu zbog porodičnih obaveza propustiti Marina Pejović.

Zbog povreda prednjih ukrštenih ligamenata veći dio sezone pauziraće Kristina Topuzović, Tamara Kapor i Violeta Lazarević. Budućnost Bemaks, na premijeri nove sezone, 4. oktobra dočekuje Istanbul. 

ARENA, Pobjeda

Portal Analitika