Crna hronika

Ulić 20 godina jedna od glavnih meta policijskih službi širom svijeta

Podgoričanin Vaso Ulić (58) uhapšen je danas zbog sumnje da je umiješan u međunarodni lanac šverca droge.
Ulić 20 godina jedna od glavnih meta policijskih službi širom svijeta
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Uprave policije, istraga protiv Ulića je vođena od strane Odsjeka za borbu protiv droge Uprave policije MUP-a Crne Gore, Savezne policije Australije, Komisije za kriminal Australije i australijske Carine i to u periodu od jula 2007. do maja 2008. godine, u koordinaciji tužilaštava dvije zemlje. Samo u navedenom periodu prikupljeni su dokazi koji, tvrde iz policije, ukazuju na sumnju da je Ulić bio vođa kriminalne organizacije, te da je u dužem vremenskom periodu organizovao krijumčarenje velikih količina narkotika iz drugih država na teritoriju Australije, gdje se vršila dalja prerada i distribucija, tj. prodaja droge.

- Ulić je, kako se sumnja, prethodnih godina organizovao krijumčarenje 60 kilograma MDMA iz drugih zemalja u Australiju, gdje su članovi njegove kriminalne grupe vršili preradu MDMA, tj. proizvodnju tableta ekstazija, koje su bile namijenjene daljoj prodaji na ilegalnom narko tržištu Australije. Istraga je rezultirala lišenjem slobode četiri člana ove kriminalne organizacije, koji su u Australiji pravosnažno osuđeni na izdržavanje zatvorske kazne i to: F.K. na 17 godina, R.Lj. na 25 godina, D.P. na 17 i D.M. na 14 godina zatvora – navodi se u saopštenju Uprave policije.

Realizacija ove složene akcije u kojoj je lišen slobode Ulić je, navode iz policije, još jedna potvrda izuzetne međunarodne saradnje koju Uprava policije MUP-a ostvaruje u kontinuitetu sa svim partnerskim službama svijeta, posebno imajući u vidu da je Ulić duže od 20 godina jedna od glavnih meta policijske obrade više najznačajnijih policijskih službi širom svijeta.

Ulić će sjutra, uz krivičnu prijavu, biti priveden Specijalnom državnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Portal Analitika