Region

Vučić: Brisel će boljeti glava od naših pitanja

Idem u Brisel, jer je moj posao da brinem o budućnosti ljudi u Srbiji. Itekako brinem o Bogdanu Mitroviću, brutalno uhapšenom u Mušotištu, a boljeće ih glava od naših pitanja, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom sastanka sa kosovskim predsjednikom Hašimom Tačijem predviđenim za četvrtak u Briselu.
Vučić: Brisel će boljeti glava od naših pitanja
Portal AnalitikaIzvor

On je rekao novinarima da ide na razgovor „jer ne vidi drugi način da se rješavaju problemi“ i naglasio da će Srbija biti „sve snažnija, ekonomski, vojno i politički, iako to neki ne žele“.

Vučić je ocijenio da je dobro to što je predsjednik vladine Komisije za nestala lica Veljko Odalović napustio skup u Zagrebu jer je štitio dostojanstvo Srbije, te smatra da je trebalo oštrije da reaguje i „u lice im kaže sve što mislimo o zločinima koji su činjeni prema Srbima“.

- Misim da je dobro postupio u situaciji teškoj za nas, jer misle da je uvijek prilika da se iživljavaju nad Srbima - rekao je Vučić povodom uvreda pomoćnika ministra hrvatskih branitelja Stjepana Sučića na račun Srbije i bivše JNA, ali i izjave da sve zlo u regionu dolazi iz Beograda, zbog kojih je Odalović napustio skup.

O uhapšenom Bogdanu Mitroviću kaže da je lično provjerio i vidio da Srbija nema podataka o tome da je taj čovjek učestvovao u bilo kakvom zločinu.

- Taj čovek (Mitrović) je običan rezervista, mnogo me interesuje da čujem šta će reći naši strani prijatelji o tome. Čekaću cijelu noć, kao i da čujem mišljenje za ono što se danas desilo u Zagrebu - rekao je.

Vučić je dodao da je hapšenje politika zastrašivanja i poruka ne samo Mitroviću, već i svim Srbima da se ne vraćaju, da sa porodicom i potomcima ne dolaze ni u crkvu, niti na grobove njihovih predaka. Prema njegovim riječima, brutalno hapšenje čovjeka koji je išao u crkvu sa porodicom, koje je sprovelo 20 „junaka“ i to pred kamerama, izvedeno je kao da su hapšeni Ramuš Haradinaj i njegov brat Daut.

- Tajne optužnice dozvoljene su samo protiv Srba, i ta politika u kojoj možete sve što hoćete protiv Srba je nedopustiva - rekao je Vučić i ponovio da mnogima ne odgovara jaka Srbija.

Izvor: N1 Info

Portal Analitika