Politika

Bečić se predomislio i neće da priča o NATO

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić nije učestvovao na Evroatlantskom kampu REACT koji se održava na Žabljaku od 25. do 29. avgusta, iako je najavljeno da će biti jedan od govornika na diskusiji posvećenoj evropskim i evroatlantskim integracijama, regionalnoj saradnji i stabilnosti, vojsci, odbrani i diplomatiji.
Bečić se predomislio i neće da priča o NATO
Portal AnalitikaIzvor

Učešće Bečića kao predavača najavio je ranije u zvaničnom saopštenju nikšićki Alfa centar kao organizator, a ta objava se našla i na zvaničnoj Fejsbuk stranici Euroatlantskog kampa. Zbog čega se Bečić predomislio, juče nije bilo moguće dobiti objašnjenje iz Demokratske Crne Gore.

Inače, Bečićeva partija nije imala jasno definisan stav o ulasku Crne Gore u NATO, već je predlagala da se o tom pitanju građani izjasne na referendumu. Iako je REACT najavio na Fejsbuku i u zvaničnom saopštenju da će jedan od panelista biti i lider Demokrata, on se očigledno predomislio.

Funkcioner Demokratskog fronta Milutin Đukanović ranije je optužio dio opozicije da angažmanom na predavanjima o NATO-u direktno radi za interese Demokratske partije socijalista. Aludirajući na najavu da će lideri Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA Aleksa Bečić i Dritan Abazović biti predavači na regionalnom Evroatlantskom kampu REACT, Đukanović je kazao da dio opozicije radi „po instrukcijama stranih ambasada“.

- NATO je sračunato angažovao predavače i iz opozicije. I to one koji su nekada bili protiv NATO-a, a danas kažu da je to „završena stvar“ i  prošlost koja navodno više nikoga ne interesuje. Front je na vrijeme upozoravao javnost na namjeru SAD da u Crnoj Gori na vlast instalira „tim B“ koji će sa DPS-om nastaviti bespogovorno da izvršava naređenja vašingtonske administracije - kazao je tada Đukanović.

Predavači na kampu su, kao i ranijih godina, predstavnici NATO-a, državnih institucija Crne Gore i zemalja članica NATO, predstavnici diplomatske zajednice, ugledni profesori sa više međunarodnih univerziteta, lideri političkih partija, organizacija civilnog društva i medija – saopšteno je ranije iz Alfa centra. (Pobjeda)

Portal Analitika