Pet naših aduta u Budimpešti

Nakon što je organizovala Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima Budimpešta će narednih dana biti i centar džudoa.
Pet naših aduta u Budimpešti
Portal AnalitikaIzvor

U prijestonici Mađarske juče je otvoren planetarni šampionat za seniore u ovom sportu, a u gradu na Duvanu Crnu Goru će predstavljati pet takmčara Jovana Peković (kategoriji do 70 kg), Nikola Gardašević (do 73 kg), Srđan Mrvaljević (do 81 kg), Marko Bubanja (do 90 kg) i Danilo Pantić (do 100 kg) biće među 739 džudista iz cijelog svijeta.

Prvi će šmek Svjetskog prvenstva osjetiti Nikola Gardašević, koji će danas za protivnika ima Rebahi Khaila iz Katara. U četvrtak će na tatami Srđan Mrvaljević, koji se našoj ekspediciji priključio u Budimpešti, a za protivnika će imati Italijana Matea Markonćinija.

Petak je rezervisan za Jovanu Peković (protivnica joj je Arej Sofina Ajuk Otej) i Marka Bubanju (Brauno Kolton), dok će se Danilo Pantić dan kasnije u prvom kolu sastati sa Čileancem Tomasom Bricenom.

SP se završava u nedjelju ekipnim takmičenjima.

Crna Gora prezentovala EP

U Budimpešti su juče održani i kongresi Svjetske džudo federacije (IJF)i Evropske džudo federacije (EJU), što je iskoristila naša delegacija i prezentovala projekat Evropsko prvenstvo za mlađe seniore, koje će se održati u novembru u Podgorici.

Na kongresu je predsjedniku Marijusu Vizeru povjeren novi četvorogodišnji mandat.

Dnevne novine

Portal Analitika