Crna hronika

Herceg Novi: Maloljetnji Beranac uhapšen zbog krađe

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Herceg Novi su, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili četiri krivična djela i to tri krivična djela teška krađa u pokušaju i jedno krivično djelo teška krađa, saopšteno je Portalu Analitika.
Herceg Novi: Maloljetnji Beranac uhapšen zbog krađe
Portal AnalitikaIzvor

- Službenici CB Herceg Novi su rasvijetlili četiri krivična djela iz oblasti imovinskih delikata i identifikovali maloljetnog A.A. (14) iz Berana koji je kako se sumnja počinio tri krivična djela teška krađa u pokušaju i jedno krivično djelo teška krađa. Maloljetni A.A. je, kako se sumnja, krivično djelo teška krađa počinio na način što je, 22. jula u Bijeloj, upotrebom fizičke snage, polomio vrata butika i otuđio veću količinu garderobe. Otuđeni predmeti su pronađeni i vraćeni vlasniku. Nadalje, on je, kako se sumnja, počinio tri krivična djela teška krađa u pokušaju, na način što je, u noći između 22. i 23. jula došao do marketa „Idea“ koji se nalazi u ulici Orjenski bataljon, kojom prilikom je upotrebom fizičke snage polomio staklo na ulaznim vratima i odustao u namjeri da uđe u objekat. On je takođe, kako se sumnja, iste večeri izvršio još dva krivična djela teška krađa u pokušaju, na način što je na marketu „Idea“ i „Voli“ polomio stakla na ulaznim vratima ali je odustao od namjere da uđe u market „Voli“, dok je prilikom izvršenja krivičnog djela u marketu „Idea“ spriječen u namjeri ulaska od strane policijskog službenika – precizira se u saopštenju.

Iz Uprave policije ističu da, s obzirom na to da maloljetno lice u momentu izvršenja krivičnih djela nije bilo krivično odgovorno, odnosno imalo je 13 godina, spisi predmeta o rasvijetljenim krivičnim djelima za koje ovo lice ne može krivično odgovarati dostavljeni su na upoznavanje nadležnom tužiocu.

Portal Analitika