Politika

Vešović, Mugoša i Ivanović mogući kandidati DPS-a za gradonačelnika Podgorice?

Zamjenik gradonačelnika Glavnog grada Časlav Vešović, direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša i bivši ministar poljoprivrede Petar Ivanović, mogući su kandidati DPS-a za gradonačelnika Podgorice, saznaje Portal Analitika iz više izvora bliskih vrhu najveće članice vladajuće koalicije.
Vešović, Mugoša i Ivanović mogući kandidati DPS-a za gradonačelnika Podgorice?
Portal AnalitikaIzvor

Veoma bitni lokalni izbori u Glavnom gradu, trebalo bi da se održe na proljeće naredne godine i predstavljaće najbolji test za presjek političkog raspoloženja u državi. Partijski organi DPS-a nijesu još pokrenuli proceduru za biranje mogućih kandidata za gradonačelnika Podgorice, pa su informacije iz teksta nezvanične.

Izvori Portala Analitika kažu da nije nemoguće da aktuelni gradonačelnik Slavoljub Stijepović dobije šansu za novi mandat, ali da će konačnu odluku donijeti predsjednik partije i koordinator za Podgoricu Milo Đukanović.

"Đukanović veoma cijeni Stijepovića naročito njegovo zalaganje kao bivšeg ministra prosvjete, tako da opcija šanse za novi mandata aktuelnom gradonačelniku nije isključena.Međutim, zbog proklamovanog cilja vrha partije o podmlađivanju kadra i novoj energiji, vjerujem da je vrhu partija bliža ideja  da se promovišu kandidati za novi tim na čelu Glavnog grada. Time bi povećali šanse za uspjeh na izborima", navode naši sagovornici.

Vešović je aktuelni zamjenik gradonačelnika, sa bogatim partijskim iskustvom kao portparol DPS-a,  i potpuno se uklapa u viziju vrha DPS-a i predsjednika Đukanovića  koji se zalaže za drastično podmlađivanje kadra i kandidata za funkcije,  kako na lokalnom, tako i na državnom nivou.

Mugoša ima značajno  iskustvo rada u Glavnom gradu kao gradski funkcioner, a u DPS-u smatraju, da dobro obavlja posao direktora Poreske uprave.

Ivanovića u vrhu DPS-a najviše cijene zbog energije i zalaganja koje je pokazao dok je obavljao funkciju ministra poljoprivrede.

Vrh DPS-a, prema tvrdnjama naših sagovornika, zamjera upravi Glavnog grada da je bila medijski pasivna i da je relativno sporo realizovala kapitalne projekte na teritoriji Podgorice.

Teoriju o medijskoj pasivnosti potkrepljuje podatak da svega nekoliko procenata građana upoznata sa činjenicom da je Glavni grad napravio tri sanitarne kade i da su u završnoj fazi energetsko-ekološki projekti na kojim bi Podgorici pozavidjeli svi gradovi regiona.

P.Zečević

Portal Analitika