Crna hronika

Forenzičari će utvrditi čiji su otisci na snajperima

Nalaz Forenzičkog centra pokazaće čiji su otisci na snajperskim puškama koje su prošlog ponedjeljka pronađene u vozilu Marinka Banovića (41) iz Podgorice.
Forenzičari će utvrditi čiji su otisci na snajperima
Portal AnalitikaIzvor

Banović je uhapšen kada je policija u njegovom automobilu pronašla snajperske puške sa optičkim nišanom i prigušivačima. Sa njim je bio Đuruo Vujović (34) iz Podgorice, koji je inspektorima pobjegao ali se predao dan nakon bjekstva.

Njima dvojici je nakon saslušanja kod sudije za istragu određen pritvor do 30 dana. Branilac Banovića, advokat Zoran Piperović, kazao je nakon saslušanja da oružje koje je pronađeno ne pripada njegovom branjeniku.

Pretresom kuće Vujovića, kod njegovo oca Dragana (63) pronađeno je 484 komada municije različitog kalibra, noževi i bajoneti, za koje je tvrdio da su njegovi. On je nakon saslušanja kod sudije za istragu pušten da se brani sa slobode, uz obavezno javljanje sudu i oduzete su mu putne isprave.

Njemu se kao i njegovom sinu stavlja na teret nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Banović i Đuro Vujović su kontrolisani u Ulici II crnogorskog bataljona, u naselju Zagorič, dok su bili u vozilu „land rover“ podgoričkih tablica.

U defenderu pronađena je profesionalna vojna snajperska puška „hekler – koh G3“ i snajperska puška nepoznate marke takođe sa optičkim nišanom i prigušivačem, veća količina municije koja odgovara ovim puškama i izvjestan broj čaura od ovog oružja. 

Pobjeda

Portal Analitika