Društvo

Berkuljan: Neobjavljeni rat protiv svega što je crnogorsko

Ulaz u Crkvu Svetog Arhanđela Mihaila u Njegušima obezbjeđivali su juče policajci, nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo održavanje crkvenog skupa i Crnogorskoj i Srpskoj pravoslavnoj crkvi.
Berkuljan: Neobjavljeni rat protiv svega što je crnogorsko
Portal AnalitikaIzvor

Osveštanje crkve Radonjića, u selu Raićevići, kako je najavljeno ranije, trebalo je juče da obavi mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo. U nedjelju, u 9 časova, ispred crkve bilo je nekoliko policajaca, i član savjeta Fondacije ,,Guvernaduri Radonjići“ Aleksandar Berkuljan. On je kazao da je zabrana MUP-a da Crnogorska pravoslavna crkva osvešta obnovljenu Crkvu Svetog Arhanđela Mihaila na Njegušima skandalozna i diskriminatorska. MUP je zabranio skup na Njegušima zbog, kako su objasnili, opasnosti od narušavanja javnog reda i mira, a nakon što su obje crkve najavile osveštanje.

Iz CPC tvrde da je MUP zabranom nastavio neobjavljeni rat protiv Crnogorske crkve i svega što je crnogorsko. - To predstavlja diskriminatorni akt, skandal. Radi se o plemenskoj crkvi, o nečemu u šta su oni (porodica Radonjić) ulagali godinama i obnavljali, a što država prstom nije takla, kao ni mnoge druge objekte te vrste po Crnoj Gori - objasnio je Aleksandar Berkuljan. (Pobjeda)

Portal Analitika