Društvo

Gori u Crmnici, Šestanima, Mikulićima, na Sutormanu...

Barski vatrogasci su već pun mjesec svakodnevno na terenu - prvo su požari gorjeli po Krajini, a sada od vatrene stihije brane crmnička sela.
Gori u Crmnici, Šestanima, Mikulićima, na Sutormanu...
Portal AnalitikaIzvor

Požarišta u Baru danas je obišao predsjednik Opštine Bar, dr Zoran Srzentić, zajedno sa direktorom Direktorata za vanredne situacije.

Kako je za Radio Bar i Bar Info kazao komandir Službe zaštite, Velizar Čađenović, vidjeli su stanje na terenu i pružili podršku vatrogascima.

Čađenović, koji je trenutno u Dedićima (zaseok u Gornjim Šestanima), kazao je da brane da se požar ne prenese ka Murićima i Donjim Šestanima.

On je istakao da je jedna ekipa u Seocima, gdje paze da vatra ne pređe prema Donjim Seocima i Karanikićima. Situacija u Gornjim Seocima je stabilna, ali se mora dežurati kraj požarišta, jer postoji opasnost da se vatra ponovo aktivira.

Gori i oko Godinja - ekipe se pripremaju za odbranu sela, a zvali su i avione MUP-a da interveniše na brdu iznad Godinja, kako bi ugasili vatru.

Već treći dan, četiri ekipe su u Limljanima, a koliko je situacija ozbiljna, pokazuje primjer: prije dva dana odbranili su od vatre kuću Vuletića, da bi se danas požar opet pojavio, pa su opet morali da intervenišu. Četiri ekipe su stalno u ovom selu, kontrolišu i obilaze teren - kaže Čađenović.

On je istakao da su angažovali privatnike da cisternama dostavljaju vodu, a osim ovih požara, gori na Sutormanu, u Mikulićima. Za sjutra je planirano da ekipa izađe na teren i interveniše, kako vatra ne bi prešla put.

“Posada u Baru je oslabljena, ali smo zvali vojsku, koja je u pripravnosti sa jednim vozilom i jednom cisternom, da pomognu u slučaju potrebe” - ističe Čađenović.

Bar info

Portal Analitika