Muzika

Bisera i Dado Topić na završnici Bedema: Muzika se živi!

Vedre noći provedene na nikšićkoj tvrđavi, kvalitetna muzika najrazličitijih žanrova i posjetioci svih generacija su učinili da Bedem fest opet napravi nešto novo i drugačije. Festival se završio spektakularno uz Biseru Veletanlić, Dada Topića i publiku koja je neumorno plesala do ranih jutarnjih časova... Na ovom festivalu su ponovo ujedinjene različitosti, spojeno nespojivo i napisana još jedna drugačija priča.
Bisera i Dado Topić na završnici Bedema: Muzika se živi!
Portal AnalitikaIzvor

Treća noć je počela uz grupu Lika Kolorado, nakon koje je slijedio bend Beograd. Zvijezda večeri je bila Bisera Veletanlić, koja je svojim glasom, prepoznatljivim humorom, ali i pratećim bendom Vasila Hadžimanova sa kojim nastupa oduševila publiku.

img-3985

Pjesmu „Zlatni dan,,su svi horski pjevali, a emocija se osjetila u vazduhu, pa su se zaljubljeni zagrlili, plesali, dok su neki pustili i suze. Bisera je rekla da je ona preko 50 godina u ovome, jer je muzika njen život.

„Ja ili radim ili  ne radim, ili se predam ili me nema. Meni je muzika krv, moj život, ja služim muzici kao što služi muzika meni“, rekla je ona.

Dodala je da je veče bilo fenomenalno.

„Ton je bio fenomenalan, muzika, orkestar, publika. Zaista sam impresionirana, beskrajno sam dirnuta“, puna emocija je ona opisala ovu noć.

img-3999

Nakon nje je na scenu izašla još jedna muzička legenda, Dado Topić sa bendom. Kroz muziku, njegov život je lijep, kaže on.

„To je jedan viši nivo razumjevanja muzike u smislu kulture, harmonije, ljepote, umjetnosti, koja je ljudima potrebna. Ja bih volio da vjerujem da je muzika umjetnost...Ja to što živim i radim, kroz muziku moj je život lijep“, govori on.

Bedem fest je jedna jako ozbiljna organizacija, dodaje.

„Festival ima želju da se što više različitih žanrova prikaže publici. Interesantno je da nikšićka publika to posjećuje i voli“, kaže.

img-3965

Nikšićki DST je na ovom festivalu uz poznate hitove i već tradicionalnu bakljadu obilježio 25 godina postojanja. Izvršni direktor festivala, Petar Šundić je izašao na binu, pozvao sve volontere da dođu, da bi im se zahvalio za trud i veliku pomoć festivalu.

U ranim jutarnjim časovima, uz mladog nikšićkog DJ Irona i Šundića koji je uz njega svirao klavir završena je ova noć, ali i osmi Bedem fest.

I.DROBNJAK

Portal Analitika