Crna hronika

Potvrđena optužnica protiv Ulame i Mijovića

Podgorički Viši sud potvrdio je danas optužnicu Tužilaštva kojom se terete Vladimir Ulama (24) i Darko Mijović (20) za ubistvo Nemanje Medina iz Petrovca.
Potvrđena optužnica protiv Ulame i Mijovića
Portal AnalitikaIzvor

''Rješenjem vanraspravnog krivičnog vijeća Višeg suda u Podgorici potvrđena je optužnica Višeg državnog tužilaštva kojom se okrivljenom U. V. stavlja na teret izvršenje krivičnog djela teško ubistvo iz čl. 144 tač.1 u vezi čl. 23 st.2 Krivičnog zakonika Crne Gore i krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz člana 403 stav 3 u vezi člana 23 Krivičnog zakonika Crne Gore, okrivljenom M. D. izvršenje krivičnog djela teško ubistvo iz čl. 144 tač.1 u vezi čl. 23 st.2 Krivičnog zakonika Crne Gore i okrivljenom M. B. izvršenje krivičnog djela pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela iz člana 387 stav 3 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika Crne Gore i krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz člana 403 stav 3 u vezi člana 23 Krivičnog zakonika Crne Gore'', navedeno je na sajtu Višeg suda.

Podsjetimo, Ulama i Mijović do podizanja optužnice teretili su se za otmicu Medina, dok je Bogdan Milić bio označen kao pomagač u otmici. Tužilaštvo je i protiv Milića prekvalifikovalo krivično djelo, pa ga sada tereti za pomoć učiniocima nakon ubistva Medina. Baranin Vladimir Ulama i Podgoričanin Darko Mijović sumnjiče se za ubistvo i otmicu Petrovčanina.Optužnicom je obuhvaćen i Bogdan Milić, koji se sumnjiči za krivično djelo pomoć učinio cu poslije izvršenog krivič­ nog djela. Sva trojica su u pritvoru. 

Prema optužnici, Ulama i Mijović ubili su Petrovčanina Nemanju Medina, čiji je nestanak prijavljen 8. jula prošle godine, i sahranili ga na zasad nepoznatom mjestu.Prema tvrdnjama tužilaštva, ubistvo su izveli na podmukao način, jer je Medin odbio da učini nešto što su od njega tra­ žili. Okrivljeni Baranin i Podgori­ čanin iskoristili su prijateljske odnose Ulame i Medina i 8. jula prošle godine pozvali Medina da se nađu u Virpazaru.

Sumnja se da su mu nanijeli povrede, stavili ga u prtljažnik njegovog automobila i odvezli ga u za sada nepoznato mjesto gdje su ga ubili i sakrili njegovo tijelo na za sada nepoznatom mjestu.Da slučaj bude još misteriozniji, policija je pronašla zapaljen Medinov „reno megan“ pored lokalnog puta Virpazar ­ Rijeka Crnojevića, u mjestu Jabukov do.

Portal Analitika