Politika

Vučurović: Željeznjakova poruka upućena Bečiću

Izjavu funkcionera Jedinstvene Rusije Sergeja Željeznjaka o pomirenju u crnogorskoj opoziciji doživljavamo prvenstveno kao poruku Demokratama i Aleksi Bečiću, koji su iznenada, na jedan početnički način, saopštili da prekidaju svaku komunikaciju sa Demokratskim frontom - ocijenio je za Pobjedu poslanik DF-a Jovan Vučurović.
Vučurović: Željeznjakova poruka upućena Bečiću
Portal AnalitikaIzvor

Podsjetimo, Željeznjak, koji je zamjenik generalnog sekretara Jedinstvene Rusije i jedan od najbližih saradnika ruskog predsjednika Vladimira Putina, ocijenio je da bi DF i Demokrate trebalo da se pomire, kao i da opozicija treba da ima jedinstvenog kandidata za predsjedničke izbore.

- Sergej Željeznjak je naš prijatelj, lični prijatelj sa ljudima iz predsjedništva DF i Nove srpske demokratije, i on dobro poznaje situaciju u Crmoj Gori u svakom segmentu. Ovu izjavu doživljavamo prvenstveno kao poruku Demokratama i Aleksi Bečiću, koji su iznenada, rekao bih na jedan početnički način, saopštili da prekidaju svaku komunikaciju sa DF-om. Na drugoj strani, DF je odgovorio da ne prekida komunikaciju sa strankamakoje su protiv režima Mila Đukanovića. Ako su oni protiv režima, onda treba da se po- štujemo i uvažavamo, da jedni druge ne lažemo nego da građane upoznamo o sa pravoj prirodi i karakteru naših političkih organizacija. Dakle, svi prijatelji opozicije, pa i Sergej Željeznjak, znaju da treba da sarađujemo, i mi smo spremni da sarađujemo sa svima onima koji žele da mijenjaju Crnu Goru - rekao je Vučurović.

Kako je kazao, građani su na parlamentarnim izborima odredili snagu svakog političkog subjekta „i to je ono što je važno da poštujemo u međusobnoj komunikaciji“.

- Naš prijatelj Željeznjak daje dobronamjerne savjete, a ne naredbe, za razliku od potpredsjednika SAD Majka Pensa koji je kolege iz opozicije postrojio po visini, i počevši od Krivokapića do Bečića izdao jasne naredbe i direktive da taj dio opozicije treba da podrži vladu Duška Markovića - rekao je Vučurović. 

Pobjeda

Portal Analitika