TV / Film

Forbsova lista najplaćenijih glumaca: Valberg "potukao" Roka

Američki glumac Mark Valberg na prvom je mjestu najplaćenijih glumaca na svijetu, sa 68 miliona dolara zarađenih u posljednjih godinu dana, piše časopis Forbs (Forbes).
Forbsova lista najplaćenijih glumaca: Valberg "potukao" Roka
Portal AnalitikaIzvor

Četrdesetšestogodišnji glumac koji je prije prelaska u glumačke vode nastupao kao reper pod imenom Marki Mark, dospio je na vrh popisa zahvaljujući filmovima poput „Transformers: Posljednji vitez“ i „Very Bad Dads 2“.

Ni jedan od ova dva filma nije fascinirao kritičare, niti je postigao veliku gledanost, ali je unaprijed ugovoren honorar obezbijedio Valbergu poveću svotu novca bez obzira na uspjeh filmova.

Na drugom mjestu najbolje plaćenih je Dvejn Rok Džonson, prošle godine prvi na popisu, koji je ove godine obezbijedio 65 miliona dolara, a treći je Vin Dizel sa zarađenih 54,5 miliona dolara. Slijedi ga Adam Sendler sa svotom od 50,5 miliona.

Na petom je mjestu Džeki Čen, a slijede Robert Dauni Mlađi, Tom Kruz te tri zvijezde Bolivuda - Šah Ruk Kan, Salman Kan i Akšaj Kumar.

Zarada koju su prošle godine ostvarile glumice značajno je manja nego ona koju su dobile njihove kolege.

Prošle sedmice objavljeno je da je najbolje plaćena glumica na svijetu oskarovka Ema Stoun sa „samo“ 26 miliona dolara zarađenih tokom proteklih 12 mjeseci.

Izvor: N1 Info

Foto: Godvine.com

Portal Analitika