Crna hronika

Kotor: Pronađen kilogram marihuane; jedno lice lišeno slobode

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge u sadejstvu sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Kotor su juče, u cilju suzbijanja tzv. ulične prodaje opojne droge marihuana na području Opštine Kotror, lišili slobode jedno lice zbog sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz policije.
Kotor: Pronađen kilogram marihuane; jedno lice lišeno slobode
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici Odsjeka i OB Kotor su, 22.08.2017. godine oko 14,00 časova, u mjestu Dobrota, kontrolisali L.I. (21) iz Kotora. Pregledom lica i njegovog ranca, službenici policije su pronašli i oduzeli manju kesicu sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, ukupne težine 27,5 grama. L.I. je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojinh droga.

Službenici Odsjeka i OB Kotor su, istog dana u popodnevnim časovima, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici izvršili  pretres stana i drugih prostorija koji koristi L.I. Prilikom pretresa, policijski službenici su pronašli i oduzeli staklenu teglu u kojoj se nalazila biljna materija tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, ukupne težine 988,4 grama.

Ukupna težina pronađene i oduzete droge je 1016 grama.

Pronađena opojna droga biće upućena u Forenzićki centar radi vještačenja.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu koji je naložio da se L.I. liši slobode i da mu privede zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

 

Portal Analitika