Crna hronika

Uhapšen Đuro Vujović

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica danas su, nakon intenzivne potrage, lišili slobode Đura Vujovića (34) iz Podgorice, koji se potraživao zbog sumnje da je preksinoć zajedno sa Marinkom Banovićem (41) iz Podgorice počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je Portalu Analitika iz policije.
Uhapšen  Đuro Vujović
Portal AnalitikaIzvor

Naime, Vujović je uspio da pobjegne prilikom zaustavljanja vozila „Land Rover“, 21.08.2017. godine u večernjim časovima, u naselju Zagorič. Vozilom je upravljao M.B. koji je tom prilikom lišen slobode.

Policijski službenici su, podsjećamo, prilikom pregleda Marinka Banovića i vozila pronašli snajpersku pušku „Heckler & Koh“ G3 sa optičkim nišanom i prigušivačem, snajpersku pušku nepoznate marke takođe sa optičkim nišanom i prigušivačem, veću količinu municije koja odgovara ovim puškama, izvjestan broj čaura od ovog oružja, kao i druge predmete. Policijski službenici su oduzeli predmetno vozilo, koje će, kao i pronađeno oružje, municija, i ostali predmeti biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru, radi utvrđivanja da li su korišćeni u izvršenju nekog krivičnog djela, dok će se kriminalističkom obradom provjeravati da li su bili namjenjeni za izvršenje nekog krivičnog djela.

Vujović će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Banović je, podsjećamo, uz krivičnu prijavu za ovo krivično djelo, priveden nadležnom tužiocu koji mu je nakon saslušanja odredio zadržavanje u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu. 

Portal Analitika