Turizam

"Montenegro Hotels" i zvanično postao vlasnik hotela "Riviera"

Uplatom od 6.790.000 eura kompanija „Montenegro hotels“ iz Perasta, odnosno Kotora, čiji je vlasnik Branko Ćupić ujedno suvlasnik kompanije „Iberostar Bellevue“ holea u Bečićima, od juče je i zvanično vlasnik Club Hotela „Riviera“ u Njivicama.
"Montenegro Hotels" i zvanično postao vlasnik hotela "Riviera"
Portal AnalitikaIzvor

Javna izvršiteljka Jasminka Bajović potvrdila je Radiju Jadran da je u CKB banci uplaćen iznos, na dva odvojena računa:

- Uplaćeno je 6.800.000, od kojih sam zadržala 10.000. Novac je uplaćen na dva odvojena računa - jedan od 250.000, a drugi u iznosu od 6.570.000 eura - kazala je kratko Bajović hercegnovskom radiju.

Saradnica u „Montenegro Hotels“-u, Mara Todorović, navela je da su već počeli s analizama i provjerom objekata i stanja na terenu, te koliko će novca iziskivati ponovno stavljanje u funkciju ovog hotela.

- Mi smo tek od danas i zvanično vlasnici. Ne možemo davati neke detaljnije informacije dok ne vidimo u kakvom su stanju termo-tehničke instalacije i objekti. Znamo da je dosta inventara ruinirano i ponešeno, ali trenutno nas samo interesuje koliko su objekti devastirani. Nastojaćemo da učinimo sve da 1. aprila sljedeće godine hotel ponovo otvorimo - kazala je juče Todorović.

Sa druge strane, bivši radnici „Riviere“, njih desetak, ogorčeni su zbog odnosa novog vlasnika prema njima, koji im je još na dan licitacije tražio da predaju ključeve hotela. Međutim, to tada nije bilo moguće, jer nijesu uplatili novac. Jedna od radnica, Silva Kaluđerović, rekla je da se još prvog dana pojavio neko iz novog menadžmenta i kazao da ih ne interesuje šta će biti sa radnicima, jer oni nisu u obavezi prema njima. Novi menaždment će, kako su tada radnicima kazali, vidjeti ko bi od njih mogao ostati u radnom odnosu.

- Do sada niko od njih nije pozvao radnike. Juče su nam samo poručili da odmah predamo ključeve. Na moje pitanje možemo li to odložiti za danas zbog drugih obaveza, rekli su nam - ne, jer će brave već biti zamijenjene, pa svoje stvari nećemo moći da uzmemo. Znači, nijesu nam dali ni 24 sata da se organizujemo i pokupimo dokumenta - kaže Kaluđerović.

U hotelu je prema njenim riječima zatekla osobu koja bi trebalo da bude obezbjeđenje hotela, jer se tako predstavio, mada nije imao bilo kakvu uniformu niti legitimaciju. Kaluđerović dodaje kako je predala ključeve hotela, te da je na ostalim radnicima da u narednim danima pokupe dokumentaciju, ukoliko im bude dozvoljeno.

- Čuvali smo taj hotel, a sada smo bukvalno bez riječi izbačeni - zaključila je ona.

Radio Jadran podsjeća da su radnici tužili bivšeg izraelsog vlasnika zbog neizmirenih dugovanja prema njima, jer su ostali bez plata i doprinosa od januara ove godine, kao i neisplaćenih poreza i doprinosa od oktobra prošle godine. Ročište po toj tužbi zakazano je za 30. avgust u Osnovnom sudu u Herceg Novom.

Radio Jadran

Portal Analitika