Crna hronika

Policija istražuje zašto je Banoviću i Vujoviću trebalo oružje

Nakon što je policija uhapsila Podgoričanina Marinka Banovića (41), kod kojeg je policija dvije snajperske puške sa optičkim nišanom i prigušivačem izvori bliski istrazi tvrde da, osim potrage za Đurom Vujovićem, koji je uspio da pobjegne istražitelji imaju zadatak da otkriju što su dvojica bivših robijaša namjeravala sa snajperima, piše Pobjeda.
Policija istražuje zašto je Banoviću i Vujoviću trebalo oružje
Portal AnalitikaIzvor

Banoviću je juče određen pritvor od 72 sata dok za Vujovićem policija intezivno traga.

Već sada istražitelji imaju određena operativna saznanja na osnovu kojih će usmjeravati istragu.

Meta, čaure Činjenica da se radi o bivšim robijašima je dodatno upozorenje istražiteljima da oprezno ispitaju sve pravce. Jedan je da su dvojica prijatelja išla u krivolov.

Više izvora potvrdilo je da se sumnja da su Vujović i Banović i ranije išli u lov na srndaće. Čak su se često hvalili prijateljima trofejima iz krivolova, a lovačke priče potkrepljivali su fotografijama koje su im pokazivali.

Pitanje na koje će istraga morati da nađe odgovor je – zašto su im bili potrebni prigušivači?

Činjenica da je u Banovićevom automobilu pronađeno skoro 15 čaura govori da ništa nijesu prepuštali slučaju i bili su svjesni da ne smiju ostaviti tragove. U automobilu je pronađena i meta, što potvrđuje da su uvježbavali gađanje.

Vujović i Banović su prethodno radili upucavanje, a nakon toga pokupili sve čaure. Istražitelji ne isključuju u potpunosti i mogućnost da su osumnjičeni nabavili oružje kako bi ga prodali, što će se detaljnom istragom utvrditi.

Opširnije u Pobjedi

FOTO: RTCG

Portal Analitika