Fudbal

Radonjić objavio spisak za duel sa Kazahstanom i BiH

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Crne Gore, Mojaš Radonjić objavio je spisak igrača za duel sa Kazahstanom, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i prijateljsku utakmicu sa selekcijom Bosne i Hercegovine (BIH).
Radonjić objavio spisak za duel sa Kazahstanom i BiH
Portal AnalitikaIzvor

Duel sa Kazahstanom na programu je 1. septembra u Aktobeu, dok će četiri dana kasnije u Nikšiću biti odigran duel sa BIH.

Radonjić je pozvao 23 igrača. Na spisku su:

golmani: Matija Šarkić (Aston Vila, Engleska), Lazar Carević (Barselona, Španija) i Arijanet Murić (Mančester siti, Engleska);

odbrana: Momčilo Rašo (Rabotnički, Makedonija), Andrija Vukčević (Spartak Subotica, Srbija), Miloš Drinčić (Iskra), Marko Roganović (Mladost), Stefan Bajić (Trapani, Italija), Emir Azemović (Vintertur, Švajcarska) i Aleksandar Milić (Kom);

vezni red: Lončar Stefan (Sutjeska), Milija Golubović (Rudar), Oliver Šarkić (Benfika, Portugal), Marko Vuković (Rudar), Dejan Kotorac (Rudar), Stefan Vukčević (Zeta), Miomir Đuričković (Rudar) i Belmin Muratović (Mec, Francuska);

napad: Nikola Krstović (Zeta), Mihailo Perović (Voždovac, Srbija), Filip Kukuličić (Iskra), Driton Camaj (Budućnost) i Boško Guzina (Rad, Srbija).

Radonjić je kazao da je zbog povreda bio prinuđen da mijenja ekipu koju je "sklapao" posljednjih nekoliko mjeseci.

"Ne možemo da računamo na šest igrača zbog povreda, pa se na spisku našlo nekoliko novih imena iz domaćih i inostranih klubova. Pozvali smo veći broj novih igrača jer nakon meča u Kazahstanu imamo prijateljsku utakmicu sa Bosnom i Hercegovinom. Taj duel će biti prilika za nove igrače, čije sposobnosti smo mogli da vidimo na nekim klupskim mečevima, da pokažu koliko mogu i da vidimo da li će biti pojačanja za reprezentaciju u narednom periodu", kazao je Radonjić.

Radonjić je naglasio da je zbog personalnih problema duel u Kazahstanu izuzetno težak.

"Zbog svega što sa sobom nosi put u Kazahstan, ali i povreda igrača, promjena klubova i manje minutaže očekuje nas zaista težak meč na početku novog kvalifikacionog ciklusa. Gledali smo neke mečeve Kazahstana i vidjeli da se radi o protivniku koji je izuzetno neugodan na svom terenu. Naš cilj je da započnemo kvalifikacije na pravi način, nećemo se braniti i pokušaćemo da iskoristimo sve prilike koje nam se ukažu da dođemo do dobrog rezultata", kazao je Radonjić.

On je vjeruje da bi gostovanje u Kazahstanu bilo lakše da je na okupu ekipa koja je završila prethodnu akciju.

"Moramo dati sve od sebe kako bi sa novim igračima i manje ugiranom selekcijom napravili povoljan rezultat", zaključio je Radonjić.

Portal Analitika