Politika

STANIĆ: Železnjak da se ne miješa u unutrašnje stvari Crne Gore

"Predstavnik Jedinstvene Rusije Željeznjak već nekoliko puta sebi daje za pravo da savjetuje crnogorske političke partije i daje ocjene političke situacije u našoj zemlji. Pored toga što se čini da mu to niko ne traži, dobra praksa bi nalagala da se partijski funkcioneri ne miješaju u unatrašnja politička pitanja stranih država, ali Željeznjak to očigledno ne zna", ocijenjeno je iz SDP-a.
STANIĆ: Železnjak da se ne miješa u unutrašnje stvari Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

"Ukoliko već ima namjeru da nekog savjetuje, neka to radi sa Novom srpskom demokratijom i DPS sa kojima njegova Jedinstvena Rusija ima sporazume o strateškoj saradnji, a mi ćemo i sami naći način da od Crne Gore napravimo uspješnu, demokratsku i razvijenu zemlju. Čini se da upravo razigravanje nacionalnih priča u proteklih par mjeseci ide na ruku politici podjela u Crnoj Gori od koje koristi imaju samo navedene saveznice Jedinstvene Rusije i da nije slučajno pojačano interesovanje nacionalističkih krugova raznih boja za Crnu Goru poslije ulaska naše zemlje u NATO", navodi u saopštenju SDP-a koje je potpisao Mirko Stanić portparol.

Za te strukture, kako dodaju, imaju poruku da će nova vlast, a i novi predsjednik, u Crnoj Gori biti čvrsto posvećeni njenom ustavnom određenju i čvrsto na kursu evropskih i evroatlantskih integracija

"I na kraju, Željeznjaka moramo razočarati - taj novi predsjednik neće biti ni iz jedne od saveznica Jedinstvene Rusije u Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju.

 

Portal Analitika