Zabava

Kozbi angažovao advokata koji je oslobodio Majkla Džeksona

Američki komičar i glumac Bil Kozbi angažovao je bivšeg advokata Majkla Džeksona da ga zastupa na ponovljenom suđenju po optužbi za seksualni napad na jednu ženu.
Kozbi angažovao advokata koji je oslobodio Majkla Džeksona
Portal AnalitikaIzvor

Kozbijev portparol objavio je da je 80-godišnji komičar odlučio da njegov promijenjeni pravni tim predvodi Tom Mesero.

Mesero je 2005. godine na suđenju bio advokat Majkla Džeksona, koji je tada oslobođen svih optužbi za seksualno zlostavljanje jednog dječaka, a zastupao je i poznatog boksera Majka Tajsona. Kozbi je optužen da je 2004. godine drogirao i napastvovao Andreu Konstend u svojoj kući u Filadelfiji.

Prvo suđenje Kozbiju završeno je u junu bez presude, pošto porotnici nisu uspjeli da donesu jednoglasnu odluku, nakon više od 52 sata diskusije. Sudija je zatim poništio suđenje, a tužilaštvo je kasnije saopštilo da će ponovo pokrenuti proces.

Zastupnici odbrane su tvrdili da je odnos bio uz obostranu saglasnost i da je zbog protoka vremena odbrana gotovo onemogućena.

Kada je Konstend podnijela tužbu protiv Kozbija, još desetine žena su isto učinile, navodeći da ih je drogirao i napastvovao, ali je ovo jedini slučaj u kojem je podignuta optužnica.

Izvor i foto: N1 Info/REUTERS/Lucas Jackson

 

Portal Analitika