Svijet

Zemljotres u Italiji: Dvoje mrtvih, 39 povrijeđenih (Video)

U zemljotresu koji je pogodio italijansko ostrvo Iskija poginule su dvije osobe, dok spasilačke ekipe tragaju za dvoje djece koja su ostala zatrpana u ruševinama jedne kuće, prenose jutros italijanski mediji.
Zemljotres u Italiji: Dvoje mrtvih, 39 povrijeđenih (Video)
Portal AnalitikaIzvor

Potres jačine četiri stepena dogodio se u moru, na dubini od deset kilometara. Kako prenosi agencija ANSA, povrijeđeno je 39 osoba, od kojih najmanje jedna teže. Mnoge zgrade su srušene, a djelovi ostrva su bez struje.

Iskija je uz ostrvo Kapri i jedno od omiljenih turističkih destinacija. Najteža situacija je u oblasti Kazamićola, gdje spasioci pokušavaju da spasu nekoliko ljudi zatrpanih u ruševinama.

Nakon glavnog zemljotresa, uslijedilo je oko 15 manjih. Brojni turisti su proveli noć u svojim automobilima, dok su neki čekali u redu da bi se vratili na kontinentalni dio Italije.

Evakuisana je i lokalna bolnica zbog oštećenja, a u zemljotresu je uništena i crkva.

- Veoma smo zabrinuti, jer su brojne kuće oštećene. Zemljotres se ovdje snažno osjetio - rekao je neposljedno nakon zemljotresa lokalni zvaničnik iz Kazamićole.

Lokalne vlasti su navele da evakuacija turista nije bila prioritet tokom noći, već pronalazak nestalih i izvlačenje preživjelih iz ruševina.

U mjestu Kazamićola je bio i epicentar zemljotresa u kojem je 1883. godine poginulo više od 2.000 ljudi.

Izvor i foto: N1 Info/Gaetano Di Meglio/AFP

 

 

Portal Analitika