Kultura

"Oda životu" - novi festival u Podgorici

Nakon uspješne organizacije 3. Svjetskih umjetničkih igara koje su u maju prošle godine održane u Podgorici i Sutomoru, NVO WAG Montenegro priređuje novu manifestaciju - festival „Oda životu – Ode to Life“ koji će od 16. do 23. septembra biti održan u glavnom gradu, kazao je za Portal Analitika predsjednik nacionalnog odbora WAG Montenegro, slikar Miloš Miki Popović.
"Oda životu" - novi festival u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

- Ovaj događaj predstaviće osvjedočenu crnogorsku otvorenost prema kulturama drugih naroda i biti izuzetna prilika da se građani Crne Gore upoznaju sa umjetničkim djelovanjem i stremljenjima na različitim kontinentima, ali i da domaći umjetnici predstave svoja dostignuća i tradiciju svoje zemlje - istakao je on.

Tako će publika u Podgorici biti u prilici da uživa u različitim umjetničkim izrazima poput slikarstva, grafike, vajarstva, fotografije, muzičko-scenskih umjetnosti, performansa i književnosti, te socioloških radionica.

Festival „Oda životu“ podržali su Ministarstvo kulture, Ministarstvo prosvjete, Sekreterijat za kulturu i sport Glavnog grada, Opština Podgorica, a kofinansiranje je obezbijeđeno i kroz konkurs Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Podsjećamo, WAG Montenegro od 4. do 12. maja prošle godine organizovala je 3. Svjetske umjetničke igre u Podgorici i Sutomoru. Na njima je učestvovalo 85 umjetnika iz 32 države, bilo je predstavljeno više od stotinu ostvarenja 11 umjetničkih disciplina, održan koncert i izvedena četiri performansa. Takođe je organizovana godišnja konferencija međunarodne organizacije WAG, na kojoj su učestvovali predsjednici nacionalnih odbora iz 24 države.

 

Portal Analitika