Kultura

Nastavljeno snimanje "Mornarice" Ivana Salatića

Snimanje dugometražnog igranog filma „Mornarica“ nagrađivanog crnogorskog reditelja i scenariste Ivan Salatić nastavljeno je danas u Herceg Novom, saopštio je Portalu Analitika producent ovog ostvarenja Dušan Kasalica.
Nastavljeno snimanje "Mornarice" Ivana Salatića Foto: PA
Portal AnalitikaIzvor

Uloge su povjerene Ivani Vuković, Nikoli Stojanoviću, Jasni Đuričić, Borisu Isakoviću, Momu Pićuriću, te Luki Petroneu sa kojim je Salatić već sarađivao na kratkim filmovima.

- „Mornarica“ je priča o djevojci Sanji koja radi na kruzeru i slučajno se iskrcava u Đenovu. Nakon kratkog perioda provedenog u tom gradu, vraća se kući, u Crnu Goru. U pokušaju da razumije ljude koji je okružuju, a i samu sebe, Sanja se ukrcava na novo putovanje – u potrazi za sopstvenim identitetom - siže je novog filma Salatića.

Direktor fotografije je Ivan Marković, scenografkinja Dragana Baćović, kostimografkinja Lidija Andrić, a snimatelj zvuka Jakov Munižaba.

Prve klape filma, čija se premijera očekuje naredne godine, snimljene su tokom marta takođe u Herceg Novom. Koproducenti su Meander Film iz Crne Gore, Non Aligned Films iz Srbije i Gustav Film iz Slovenije, dok je ostvarenje sufinansirano sredstvima Ministarstva kulture.

Podsjećamo, Salatić je do sada režirao tri kratka filma - „Dvorišta“, „Zakloni“ i „Intro“, te dokumentarac „Daljine“ koji su prikazani na brojnim međunarodnim festivalima u regionu i šire.

Portal Analitika