Politika

DPS Kotor: Bečić najodgovorniji za aferu „državljanstvo“

Peti je dan od kada je Tužilaštvo pokrenulo postupak, a od Vladimira Jokića koji je u centru ove afere, ni traga ni glasa. I pored osnovnog demokratskog načela "prava javnosti da zna", a posebno prava Kotorana da znaju da li su birali stranog državljanina za predsjednika Opštine, Jokić je odlučio da se brani ćutanjem, saopšteno je iz DPS-a Kotor. Njihovo saopštenje prenosimo integralno:
DPS Kotor: Bečić najodgovorniji za aferu „državljanstvo“
Portal AnalitikaIzvor

“Krivično-pravnu odgovornost ostavljamo da utvrde nadležni organi. Međutim, insistiramo na političkoj odgovornosti onih koji su nam poturili kontraverznu ličnost za predsjednika Opštine, odgovornosti onih koji su sasvim sigurno morali znati da je Vladimir Jokić, na prevarni način postao srpski državljanin.

Zato, Aleksi Bečiću predsedniku Demokrata, koga pored Jokića smatramo najodgovornijim za obmanu građana Kotora postavljamo pitanja:

 1) Zašto ste predložili stranog državljanina za predsjednika Opštine?

2) Da li vam je u  prljavoj raboti, Jokićevog paničnog i brzopoteznog ispisa iz srpskog državljanstva, pomogla jedna kompromitovana ličnost, prevarantskog pedigrea? Ako jeste, šta ste joj zauzvrat obećali u opštinama gdje učestvujete na vlasti?

Ukoliko i Aleksa Bečić, izbjegne odgovore na ova pitanja, smatraćemo ga saučesnikom u ovoj obmani građana Kotora”, zaključili sui z DPS-a.

Portal Analitika