Društvo

Hrabri policajci van dužnosti spasili Beograđanina od utapanja

Bjelopoljski policajci Srđan Janić i Mevludin Hasanović spasili su juče u Prčanju od utapanja Beograđanina Milenka Todorovića (72).
Hrabri policajci van dužnosti spasili Beograđanina od utapanja
Portal AnalitikaIzvor

Janić i Hasanović su policajci interventne jedinice Centra bezbjednosti Bijelo Polje, a tokom turističke sezone angažovani su kao ispomoć kotorskim kolegama. Bjelopoljski policajaci su jučerašnji slobodan dan iskoristili za odmor na plaži Markov rt na Prčanju. Janić navodi da je oko 16 sati ležao na ležaljci, dok se njegov kolega Hasanović nalazio na bovama i bio udaljen od njega 70 metara. Dvadesetak metara od obale plivali su muž i žena.

- Odjednom sam vidio da žena diže ruke i priziva pomoć. Ja sam odmah ustao i primijetio da se muškarcu vide samo leđa, dok mu je glava bila u vodi. Odmah sam skočio u vodu i doplivao do utopljenika - kazao je Janić Pobjedi.

On objašnjava da je okrenuo utopljenika, podigao mu glavu i vukao ga do obale.

- Kad sam doplivao do plićaka pozvao sam kolegu, koji je brzo stigao. Izvukli smo utopljenika i uradili reanimaciju srca, s obzirom na to da nije davao znake života. Nakon naše intervencije on se osvijestio, tako da smo ga živog predali ekipi hitne pomoći - izjavio je Janić.

Prema riječima Janića ljekar je naveo da su Todoroviću pluća bila puna vode.

- Prema našim informacijama, Todorović je doživio jak srčani udar, a ljekar smatra da bi se utopio da je ostao još pet sekundi sa glavom u vodi - kazao je Janić.

On tvrdi da ni jednog momenta nije razmišljao da li da skoči u vodu i spasi ljudski život.

 - Ranije nijesam imao iskustvo sa spašavanjem. A pored posla policajca, ja sam i sportista, profesionalno se bavim kik-boksom, dok je kolega Hasanović šest godina radio kao moreplovac - naveo je Janić.

Bjelopoljski policajci ostaju u Kotoru do 9. septembra.

Pobjeda

Portal Analitika