Politika

Šahman: BS samostalno na lokalne izbore

Bošnjačka stranka nastojaće da na predstojećim lokalnim izborima, prije svega u Petnjici, a onda i u drugim opštinama, nastupi uglavnom samostalno – kaže za Pobjedu Sead Šahman, portparol BS. - Smatramo da je biračko tijelo Bošnjačke stranke stabilno, te da prepoznaje rad i djelovanje naše politike.
Šahman: BS samostalno na lokalne izbore
Portal AnalitikaIzvor

POBJEDA: Spekulisalo se u medijima o mogućoj smjeni aktuelnog predsjednika BS Rafeta Husovića. Kako to komentarišete, jesu li u pitanju samo medijske spekulacije ili je moguća smjena na čelu BS?

ŠAHMAN: Pripremamo se za važne lokalne izbore koji slijede u toku ove i u prvoj polovini naredne godine. Na posljednjoj sjednici Glavnog odbora odredili smo to kao primarni cilj i najavili kreiranje platforme za nastup Bošnjačke stranke na izborima koji slijede. Predsjednik Husović uživa punu podršku članstva i nastaviće da obavlja povjerenu dužnost. Podsjećam da je na posljednjem kongresu Bošnjačke stranke održanom 2015. godine predsjednik Husović izabran da rukovodi partijom u naredne četiri godine. š

POBJEDA: Je li moguća ponovna saradnja sa DPS-om u opštinama gdje je koalicija raskinuta, kao što je slučaj u Petnjici?

 ŠAHMAN: Postizborna kombinatorika nas očekuje nakon što građani odluče kome najviše vjeruju. U koalicionim relacijama, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou, nastojali smo uvijek da budemo dobri saradnici i partneri, djelujući primarno u interesu građana. Petnjica je jako važna za Bošnjačku stranku. Borili smo se za njenu samostalnost i bolji život građana Bihora.

POBJEDA: Kako komentarišete opozicione zahtjeve za vanrednim izborima?

ŠAHMAN: Parlamentarni izbori su održani prije nešto manje od godinu. Iako u politici ništa nije nemoguće, mislim da je u ovom trenutku nerealno da se održe vanredni izbori. Mislim da nas puno važniji poslovi očekuju nakon učlanjenja Crne Gore u NATO savez, te bi ulazak u neke nove političke neizvjesnosti samo usporio procese i odveo nas u drugom pravcu.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika