Košarka

VUČEVIĆ: Odigrali smo dobru utakmicu, najbolju do sada

Muška košarkaška reprezentacija pobjedom je završila nastup na turniru u Tuluzu u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo koje će od 31. avgusta do 17. septembra biti održano u Turskoj, Izraelu, Finskoj i Rumuniji – nakon poraza od Italije i Francuske, izabranici Bogdana Tanjevića u posljednjem kolu su savladali selekciju Belgije 78:64
VUČEVIĆ: Odigrali smo dobru utakmicu, najbolju do sada
Portal AnalitikaIzvor

„Igrači su našli koncentraciju i želju da potroše energija, prije svega u odbrani. Imali smo dobru defanzivu, protiv tima, koji je juče sa 20 razlike dobio Italiju, i koji je veoma, veoma talentovan. Imamo energiju, to je ono čime se najviše bavim, jer samo tako možemo da imamo formu. Utakmice na Evropskom prvenstvu se igraju 110 posto u odbrani, a 100 posto u napadu. Mislim da smo dostigli taj nivo energije, a da ćemo na šampionat doći u dobroj formi“, rekao je selektor Bogdan Tanjević.

Nikola Vučević je vodio Crnu Goru do pobjede, sa 17 poena i devet skokova.

„Odigrali smo dobru utakmicu, najbolju do sada. Imali smo dobru timsku odbranu, nismo im dali da igraju onako kako žele. Ne brojimo pobjede i poraze u pripremnim mečevima. Ove utakmice služe za uigravanje, da se vidi koja je najbolja petorka, kako da se rotiramo kasnije... Igrali smo sa jakim rivalima, protiv Grčke i Italije izgubili na jednu loptu, ali ponavljam – naš cilj je da 1. septembar dočekamo u najjačoj mogućoj takmičarskoj formi“, kazao je Vučević.

Portal Analitika