Politika

Odgovor Demokrata nikšićkom OO DPS-a: Otimate žestoko

Momo Koprivica, potpredsjednik Demokratske Crne Gore uputio je odgovor OO DPS –a Nikšić koji objavljujemo u cjelini.
Odgovor Demokrata nikšićkom OO DPS-a: Otimate žestoko
Portal AnalitikaIzvor

“Staro makijavelističko pravilo političke perfidnosti govori da vlastodršci neprijatnu stvar trebaju prepustiti drugom, a prijatne zadržati za sebe. Tako i glavari DPS-a, ogrezli u privilegijama, milionima i vrećama ukradenog narodnog bogatstva, prepuštaju mlađanim jurišnicima da se dokazuju besmislenim napadima na onaj politički subjekat koji se odrekao apsolutno svih privilegija koje je mogao uživati. I dok DPS glavari jedu milione od Limenke, Vektre, Bazara, Carina, uništenih privatizacionih preduzeća, poharanih budžeta i opština, jedan od onih jurišnika koji u DPS ulaze vođeni načelom "da se od ideala ne živi", "šta ja imam od toga" "đe se ja mogu uđenuti", vrši nečastan i ujedno neprijatan posao atakujući na Demokrate. Muka je snašla jurišnike, jer ne umiju zboriti, a ćutati od glavara ne smiju. Od istih onih glavara koji otimaju od naroda i ulažu u luksuzne vile i limuzine, dok Demokrate svoje partijske pare iz budžeta ulažu u obnovu seoskih škola.

Da li ste se vi koji dobijate pet miliona iz državnog i lokalnih budžeta ikad ijednog centa odrekli?  Da li ste ikad za tri decenije vladavine i primanja po pet miliona iz budžeta ikad odrekli nečega u korist naroda? Da li ste vi koji raspolažete sa pet miliona iz budžeta ikad i jedan cent od partijskog novca uložili u obnovu seoskih škola? Da li ste se tokom tri decenije na vlasti odrekli i jedne stanarine? I pored raspolaganja sa pet miliona budžetskog novca nijeste se mogli uzdržati, a da ne uzmete i 128 eura za gorivo. To je kleptokratski poriv koji liječite otimanjem od usta sirotinje. A otimate žestoko. Sjetimo se samo 125 miliona palih garancija za KAP, sjetimo se kriznog poreza, neustavne takse euro po euro, neustavne takse na radio prijemnike. Sad ozbiljno – zacrvenite li se makar malo kad se sjetite svega što ste radili ovoj državi i građanima?

A za šta ste dobili pet miliona iz budžeta? Dobili ste pet miliona četiri radna dana. Dobili ste pet miliona za trideset radnih sati od kojih ste dvadeset i sedam sati pritiskali taster. Dobili ste pet miliona da pokažete kako Skupština nije vlast koja misli, već mašina koja sluša i štancuje propise. Dobili ste pet miliona za to što su vaši poslanici donijeli više neustavnih propisa, nego što su ih pročitali. Dobili ste pet miliona da bi ukinuli naknade majkama i stezali kaiš sirotinji. Dobili ste pet miliona da bi prebacili u Acov džep 10,5 miliona eura. Dobili ste i pet miliona eura da bi organizovali kriminalne grupe.

Da vas je stid i od čega ne biste aminovali da se u džep brata tadašnjeg premijera u slučaju "Limenka" slije 10,5 miliona eura što je ekvivalentno 40 384 naknade za majke. Da vas je stid i od čega ne bi vaš funkcioner Gvozdenović na ime službenih telefona potrošio 1554 eura sto je ekvivalentno 6 naknada za majke. Da vas je stid i od čega ne bi vaša poslanica čijim su amandmanom sve majke koje su imale radni odnos na određeno bile izigrane i ostale bez naknade, na ime službenih telefona trošila 566 eura ili više od dvije naknade za majke.

Demokrate ne samo da su se odrekle apsolutno svih privilegija, od službenih telefona, automobila, goriva, stanarina, već smo, na primjer, samo u Budvi uspjeli da raskrinkamo jednu režimsku mahinaciju na osnovu čega se može obezbijediti budžetski novac za sve političke subjekte.

Za razliku od vas, mi politiku ne shvatamo kao valjanje u privilegijama. A onaj ko se valja u privilegijema, ima jedan jedini motiv u samoodbrani: da i druge pokuša uvaliti u blato, ne bi li građani rekli "Svi su isti". E pa nijesu svi isti i neće vam proći pokušaj da izjednačite, sa jedne strane, časne ljude koji se dobrovoljno odriču privilegija i, sa druge strane, pljačkaše i uzurpatore koji nijesu ukrali samo ono što je za nebo svezano.

Za vas je politika sticanje privilegija, a za nas društveno odgovorno ostvarivanje javnog dobra. Za vas je politika besprizorna i ogoljena raspodjela plijena, a za nas službovanje društvu i svim građanima naše zemlje. Upravo dok je vaša vlada stezala kaiš građanima, varala majke i otimala od usta sirotinjske djece, mi smo se odrekli svih političkih privilegija, a partijske pare nijesu išle u ugodan život funkcionera, već u obnovu dvije seoske škole, a u toku je i obnova treće, i u vođenje političke kampanje u okviru koje obilazimo i najudaljenija sela i ljude i domaćinstva koje nikad i nijedan funkcioner nije obišao i pitao kako žive.

Gospodo iz nikšićke filijale, kao i ostali iz vaše OKG DPS, vi primate plate da bi prikrivali vašu i pljačku vašeg šefa, a mi da bismo je otkrivali i pare vraćali u budžet. Uostalom, samo jedna najmanja vaša pljačka koju smo otkrili i procesuirali vrijedi više nego sve naše plate za 50 godina. Zato, slab vam je pokušaj. Nikakav. Kao što će vam biti i rezultat na svim narednim izborima. A onda ćemo vidjeti gdje ste bili i šta ste radili svih ovih godina. Samo polako, stići će na red svako vaše nepočinstvo prema Crnoj Gori i njenim građanima”, navodi se u saopštenju koje potpisuje Momo Koprivica potpredsjednik Demokrata.

 

Portal Analitika