Košarka

Crnogorski šampion pali motore: Budućnost sjutra počinje pripreme

Roster za narednu sezonu je kompletiran, stručni štab je napravio plan i program, pa je došlo vrijeme i da crnogorski šampion upali motore košarkaši Budućnost Volija će se okupiti sjutra u Podgorici i početi pripreme za novu sezonu.
Crnogorski šampion pali motore: Budućnost sjutra počinje pripreme
Portal AnalitikaIzvor

Aleksandar Džikić će na prvoj prozivci od kada je preuzeo kormilo našeg najboljeg kluba imati skoro sve igrače, osim četiri igrača koji se nalaze sa reprezentacijom Crne Gore Suad Šehović, Filip Barović, Nikola Ivanović i Danilo Nikolić.

Sa prvim timom će trenirati i Andrija Slavković, Bogdan Bojić, Nikola Vujović i Viktor Vujisić koji će pokušati da se izbore za mjesto u ekipi. Takođe, od prvog dana će tu biti i američka pojačanja Kajl Gibson i Kajl Lendri, koji su odradili medicinske preglede i spremni su za nove izazove.

Ekipa će boraviti u sportskom kompleksu Verde gdje će i trenirati dva puta dnevno, a osim odlazaka na prijateljske mečeve neće mijenjati sredinu.

Prve provjere “plavi” će imati u Beogradu gdje će igrati protiv FMP-a i njemačkog Bremerhavena. Nakon toga slijedi tradicionalni turnir “Mirza Delibašić” u Sarajevu gdje će im protivnici biti Bosna, Krka i Sloboda.

Zakazan je i nastup na turniru u Italiji koji organizuje Dinamo Sasari. Podgoričani će na Sardiniji, osim domaćina, igrati protiv Torina i Asvela.

Generalne probe pred početak nove sezone u regionalnom takmičenju ekipa Aleksandra Džikića će imati u Baru u okviru Superkupa. Potvrđeno je i da će u gradu pod Rumijom učestvovati još Mornar, Partizan, Cedevita, Cibona, Mega Leks, Igokea, dok će FMP zamijeniti Crvenu zvezdu.

Na otvaranju ABA lige Budućnost Voli će dočekati Zadar u “Morači”.

Dnevne novine

Portal Analitika