Politika

Nikolić: Jokić da pokaže odgovornost

Eventualna potvrda da je Vladimir Jokić u trenutku održavanja lokalnih izbora u Kotoru bio državljanin Republike Srbije, čime bi prekršio član 2 Zakona o izboru odbornika i poslanika, morala bi, prije svega, povući za sobom određenu ličnu i političku odgovornost, i to bez obzira na potencijalne krivičnopravne posljedice kojima će se baviti nadležni organi - ocijenio je Miloš Nikolić, poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore.
Nikolić: Jokić da pokaže odgovornost
Portal AnalitikaIzvor

''U konkretnom slučaju, Jokić može da bira između dvije opcije: da podnese ostavku i raspiše vanredne lokalne izbore u Kotoru, čime bi pokazao izvjesnu ljudsku odgovornost, ili da zadrži svoju trenutnu funkciju i na taj način demonstrira lično i političko licemjerstvo'', kazao je Nikolić. 

Kako je dodao, takvo Jokićevo ponašanje bi ujedno značilo da Bečićeve Demokrate zakon primjenjuju samo onda i na način kako to njima odgovara. 

''Takva selekivnost u poštovanju i primjeni zakona u potpunoj je suprotnosti sa vladavinom prava koju u svakoj prilici politički ekspolatišu iako se za ovi načelo, za sada, samo deklarativno  zalažu. Tako bi, shodno,  selektivnom shavatnju moralne i pravne odgovornosti, novi slogan ove partije na predstojećim izborim mogao glasiti: ili vladavina  prava ili mi''. zaključio je Nikolić.

Portal Analitika