Crna hronika

Uhapšen Nikšićanin zbog podmetanja više požara

Nikšićka policija uhapsila je sugrađanina N. P. (44) zbog sumnje da je od kraja juna do sredine avgusta podmetnuo više požara u Banjanima.
Uhapšen Nikšićanin zbog podmetanja više požara
Portal AnalitikaIzvor

Naime, on je prvo 28. juna, kako se sumnja, izazvao požar velikih razmjera u mjestu Podbožur, na način sto je umišljajno zapalio vatru na otvorenom prostoru.

Požar se kasnije proširio i zahvatio visoko rastinje kao i šumu, šireći se ka brdu Cerovo. Nikšićki vatrogasci su na tom potezu imali četiri intervencije od 28. juna do 18. jula, a požar je prema izvještajima napravio veliku materijalnu štetu.

Kriminalističkom obradom je takođe utvrđeno da je osumnjičeni N.P. krajem juna, podmetnuo požar u mjestu Smrduša, koji je zahvatio veliki prostor i prouzrokovao takođe veliku materijalnu štetu mještanima. Navedeni požar bio je aktivan više dana.

Osumnjičeni je  bio aktivan i u avgustu, kada je u mjestu Kamensko, kako se sumnja, podmetnuo požar koji je takođe izazvao veliku materijalnu štetu mještanima tog sela. Požar je takođe bio aktivan više dana, a pripadnici Službe zaštite i spašavanja Nikšić su požar na navedenoj lokaciji gasili više dana.

Budući da su požari pričinili veliku materijanu štetu i da su bili aktivni na područjima u širini od više kilometara, biće potrebno vrijeme da se izvrši uviđaj na navedenim lokacijama, u saradnji sa vještacima odgovarajuće struke.

Osumnjičeni je prije dva dana, uz krivičnu prijavu sproveden Osnovnom drzavnom tužiocu na dalju nadležnost.

Portal Analitika