Crna hronika

Osumnjičeni za pripremanje likvidacije Zekovića ostaju iza brave

Milanu Lješnjaku, Dejanu Deletiću, Đorđiju Božoviću i Stefanu Baleviću, koji se terete da su bili dio kriminalne grupe koja je pripremala likvidaciju Nikšićanina Radojice Zekovića, produžen je pritvor.
Osumnjičeni za pripremanje likvidacije Zekovića ostaju iza brave
Portal AnalitikaIzvor

Odluku je donio Vrhovni sud. Prema stavu istražitelja kriminalnu grupu je organizovao Stevan Stamatović koji je nedostupan crnogorskim vlastima i za njim je raspisana crvena potjernica. Svim osumnjičenim se na teret stavlja krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Ubistvo Radojice Zekovića, koji je prema procjeni bezbjednosnih službi povezan sa kavačkom grupom, spriječeno je 20. maja zahvaljujući prijavi građana koji su javili policiji da se u ulici 17. marta na Zabjelu dvije osobe sa kapuljačama na glavama sumnjivo ponašaju. Na parkingu su pronađene rukavice, GPS sistem – blokator i daljinski za aktiviranje eksplozivne naprave.

Ispod automobila pronađeno je 900 grama eksploziva. Kada su ugledali policajce pobjegli su. Policija je ubrzo uhapsila Deletića koji se u policijskim evidencijama vodi kao blizak takozvanom škaljarskom klanu. On i Lješnjak su tjelohranitelji Stamatovića, koji je takođe prema bezbjednosnim podacima blizak ovoj kriminalnoj grupi.

Kako se sumnja, ovaj klan je blisko povezan sa škaljarskom grupom iz Kotora, koja od 2013. vodi rat sa kavačkim klanom zbog nestanka 200 kilograma kokaina u Španiji.

Zeković u spuškom zatvoru služi sedamnaestogodišnju robiju za dvostruko ubistvo, ali je koristeći pogodnosti zbog dobrog ponašanja izašao na slobodan vikend.

Presudom Višeg suda, koju je izreklo vijeće sudije Mušike Dujovića u avgustu 2010. godine, Zeković je osuđen na 17 godina zatvora zbog ubistva Vladimira Rakočevića i ukrajinskog državljanina Adalberta Šuta i ranjavanja Vladimira i Željka Jankovića. (Pobjeda)

Portal Analitika