Crna hronika

Porodica Igora Božovića tvrdi da se liječi u Beogradu

Kotoranin Igor Božović, kojeg Specijalno tužilaštvo tereti da je član kriminalne organizacije, nije legalno napuštio zemlju ali njegova porodica tvrdi da se on nalazi u Beogradu na liječenju. Kako je za Pobjedu kazao advokat Dragoljub Đukanović, koji se pozvao na informacije klijentove porodice, Božović je na liječenju u Beogradu.
Porodica Igora Božovića tvrdi da se liječi u Beogradu
Portal AnalitikaIzvor

On je dodao da je njegov klijent nakon izlaska iz zatvora, gdje je odležao kaznu, bio slobodan i mogao da se kreće gdje god želi. - Nijesam s njim u kontaktu i ne znam ništa osim onog što mi je kazala njegova porodica. Rekli su mi da je na liječenju, u Beogradu – kazao je Đukanović. Izlazak iz zemlje On je dodao da je Božović i dok je bio u zatvoru imao ozbiljnih zdravstvenih problema o čemu postoji medicinska dokumentacija. Iz policije nam je nezvanično saopšteno da na graničnim prelazima nije registrovan izlazak iz zemlje Igora Božovića.

Božović je 4. avgusta napuštio spuški zatvor, u kojem je izdržavao petogodišnju kaznu zbog šverca 35,98 kilograma kokaina iz Južne Amerike u Španiju. Pet dana kasnije, Specijalno državno tužilaštvo je tražilo pritvor radi nesmetanog vođenja postupka i da Božović ne bi uticao na saizvršioce koji su u bjekstvu. Dok je bio u zatvoru, Tužilaštvo je protiv njega, njegovog sina Vladimira i još 14 osoba podiglo optužnicu za kriminalno udruživanje, davanje mita, zelenaštvo, iznudu, teško djelo protiv opšte sigurnosti, šverc droge, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Optužbe

Presudom Višeg suda, Božović je osuđen 2013. godine na pet godina zatvora zbog posredovanja u švercu kokaina. Istom presudom osuđen je Tomislav Martinović iz Tivta na tri godine, jer je pomagao Božoviću i svom ocu Božidaru Martinoviću u švercu droge. Prema toj optužnici, okrivljeni Božović je tokom novembra 2011. godine na teritoriji Crne Gore i inostranstva, posredovao u kupoprodaji 35,98 kilograma kokaina. Tužilaštvo je u maju podiglo optužnicu protiv odbjeglog vođe „kavačkog klana“ Slobodana Kašćelana, Igora Božovića kao i 13 članova ove kriminalne grupe. (Pobjeda)

Portal Analitika