Politika

Optužni prijedlog protiv četvorke iz DF-a

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podnijelo je Osnovnom sudu u Podgorici optužni prijedlog protiv poslanika Demokratskog fronta Marine Jočić, Branka Radulovića, Milana Kneževića i Milutina Đukanovića zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje.
Optužni prijedlog protiv četvorke iz DF-a
Portal AnalitikaIzvor

To je Pobjedi saopštila portparolka osnovnog državnog tužilaštva i tužiteljka Danka Ivanović-Đerić.

Incident

Jočić, Knežević, Đukanović i Radulović sumnjiče se za nasilničko ponašanje, zbog incidenta koji se desio 15. februara, nakon što je parlament ukinuo imunitet liderima DFa Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću. Poslanici Fronta tada su, nakon završetka glasanja, ušli u hol Skupštine, vrijeđali i nasrtali na poslanike DPS-a, a teži incident spriječilo je skupštinsko obezbjeđenje. Branko Radulović htio je tada fizički da se obračuna sa poslanikom DPS-a Miodragom Radunovićem uhvativši ga za vrat, a poslanik Milan Knežević se unio u lice poslaniku DPS-a Miodragu Vukoviću. Milutin Đukanović uputio je teške riječi predsjedniku Administrativnog odbora Luiđu Škrelji, da bi kasnije pokušao da objasni kako je sve to bilo - „na ljudskoj, a ne na nacionalnoj osnovi“?!. Najdalje je otišla poslanica Fronta Marina Jočić kada je u jednom od hodnika ošamarila Martu Šćepanović iz DPS-a, što nijesu snimile kamere. Jočić je kasnije priznala da je to uradila, a iz DF-a su sarkastično kazali da se radilo o „vaspitnoj packi“. Vuković, Škrelja i Šćepanović podnijeli su nakon incidenata prijave protiv poslanika Fronta. Imunitet za četvoro poslanika DF-a ukinut je 26. jula na sjednici parlamenta, na prijedlog Administrativnog odbora. Zahtjev od Tužilaštva stigao je Skupštini 21. jula, po krivičnoj prijavi Uprave policije.

Bezobzirno

- Iz dokaza prikupljenih u izviđaju proizilazi osnovana sumnja da su Knežević, Đukanović, Jočić i Radulović izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje iz čl. 399 Krivičnog zakonika Crne Gore, na štetu četiri poslanika, tako što su zajedno, djelujući kao grupa, grubo vrijeđali i drsko i bezobzirno se ponašali prema poslanicima koji su prethodno donijeli odluku o ukidanju imuniteta dvojici poslanika, te da su tako remetili javni red i mir, ugrozili spokojstvo i izazvali uznemirenost oštećenih i građana koji su se nalazili u holu Skupštine. (Pobjeda)

Portal Analitika