Crna hronika

Advokati Božovića tvrde da njihov branjenik nije u bjekstvu

Kotoranin Igor Božović, jedan od navodnih vođa kavačkog klana, nalazi se još uvijek na slobodi nakon što specijalno tužilaštvo tokom istrage, ali i nakon što je Božović izašao iz zatvora nakon izdržane kaznu za šverc droge, nije tražilo njegovo pritvaranje zbog reketiranja, dilovanja narkotika, pranja novca i zelenašenja, koje mu se nedavno podignutom optužnicom stavlja na teret, pišu Dnevne novine
Advokati Božovića tvrde da njihov branjenik nije u bjekstvu
Portal AnalitikaIzvor

Kotoranin je ZIKS napustio 4. avgusta, a tek nakon nekoliko dana sudu je stigao predlog specijalnog tužioca da se Božović pošalje u istražni zatvor. Čini se da se radilo o zakašnjeloj reakciji jer je ovaj Kotoranin, kako se vjeruje, to vrijeme iskoristio za bjekstvo. Na to ukazuje podatak da se minulih dana nije pojavio pred sudijom za istrage, zbog čega je izdata i naredba za njegovo prinudno dovođenje.

Advokati: Božović se ne krije

Iako nije isključeno da Božović, kao slobodan građanin, dane provodi van Kotora, da ne prima pozive suda i da, kako to tvrde njegovi branioci Dragoljub Đukanović i Bojana Franović, planira da se pojavi na suđenju u septembru, upitno je da li će i kada ponovo biti dostupan nadležnima.

Njegovi advokati, međutim, nemaju ovu dilemu.

“On nije u bjekstvu. Izašao je iz zatvora nakon što je izdržao zatvorsku kaznu i imao je namjeru da se pojavi na suđenje koje je zakazano u septembru. Niko mu nije rekao da treba da se javi sudu prije početka suđenja“, kazao je za DN advokat Đukanović.

Izvor: Dnevne novine/Cdm

Foto: cdm.me

Portal Analitika