Društvo

Podgorica: Manevarska lokomotiva umalo udarila u voz

Manevarska lokomotiva (vrsta željezničkog vučnog vozila) presjekla je juče, u stanici u Podgorici, putanju lokalnog putničkog voza koji je išao iz Podgorice prema Nikšiću, ali, srećom, incident je prošao bez težih posljedica jer nije došlo do sudara.
Podgorica: Manevarska lokomotiva umalo udarila u voz
Portal AnalitikaIzvor

Zvanično

Portparolka Željezničke infranstrukture Mirjana Vujović potvrdila je za Pobjedu da se dogodio incident, te da je prvostepena komisija odmah izašla na mjesto događaja i utvrdila da je kriv vozač manevarske lokomotive.

- Tačno je da je manevarska lokomotiva presjekla skretnicu broj devet, odnosno putanju lokalnog putničkog voza koji je stajao u stanici. Bitno je da se istakne da ta manevarska vožnja nije ugrozila bezbjednost saobraćaja, ni putnika, tako da nije bilo nikakve panike. U pitanju je ljudski fakor i komisija je utvrdila da je za ovaj vanredni događaj kriv vozač manevarske lokomotive – istakla je Vujović.

Putnici iz „nikšićkog voza“, međutim, tvrde drugačije. Kažu da je voz bio u pokretu kada se umalo sudario sa lokomotivom koja je, kažu, „bukvalno preletjela sa drugog perona“.

Putnici

- Doživjeli smo šok. Imali smo sreće – još i dalje pod vidnim stresom ispričala je Pobjedi jedna od putnica koja je željela da ostane anonimna.

Putnici pričaju da su prvo čekali da voz krene čitav sat.

- Kada smo konačno pošli, nakon 200 metara vožnje, doživjeli smo šok, jer je voz naglo zakočio. Lokomotiva je proletjela ogromnom brzinom ispred nas. Vidjeli smo svi da nešto nije u redu i da reakcija čovjeka koji je vozio nije normalna. Iscrpljeni smo i iznervirani jer se svakog dana dešava haos sa željezničkim prevozom - rekla je sagovornica Pobjede, inače stalna putnica na relaciji Nikšić - Podgorica.

Iznervirani putnici pričaju da su potom izbačeni iz voza, ali da im niko nije ponudio bilo kakvo objašnjenje, ni povodom incidenta, niti do kada će morati da čekaju.

- Niko nije htio ništa da kaže. Zvali smo i službu za informacije, bar 25 puta, i oni su mi rekli da ne znaju što se dešava. A ko će onda znati i zašto bar ne obezbijede autobus nego stojimo tri sata čekajući. Plaćam mjesečnu kartu uredno, ali ne mogu isto tako da dođem kući. Ovo je katastrofa i mučenje. Putovati vozom je kazna - bila je kategorična jedna od putnica.

Dodala je da su kondukteri bili ljubazni i da su pokušali da im bar donekle objasne o čemu se radi.

Izvor: Pobjeda

Foto: dzzcg.me

Portal Analitika