Crna hronika

Uhapšen Baranin zbog sumnje da je izazvao požar

Barska policija uhapsila je stanovnika tog grada Ć.L. zbog sumnje da je izazvao požar na objektu litvanskog državljanina.
Uhapšen Baranin zbog sumnje da je izazvao požar
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici CB Bar su, identifikovali i lišili slobode Ć.L. (51) iz Bara, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti. On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na način što je, 18.07.2017. godine oko 22,30 časova, u naselju Tuđemili, usled posledica nesavijesnog spaljivanja sitnog rastinja izazvao požara na stambenom objektu E.K. iz Litvanije. Požar je zahvatio drvenu krovnu i podnu konstrukciju.

Nastali pozar je predstavljao konkretnu opasnost da se putem sasušene trave proširi na prostor i zahvati širu okolinu što je u svom nalazu o nastanku i uzroku pozara naveo i vještak za požare, havarije i eksplozije.

O događaju je obavješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u  Baru koji je naložio da se ovo lice liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Foto: Ilustracija

 

Portal Analitika