Društvo

Bogdanović: Cetinje i Crna Gora ostali bez velikog čovjeka

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović uputio je danas telegram saučešća povodom smrti crnogorskog književnika Mladena Lompara.
Bogdanović: Cetinje i Crna Gora ostali bez velikog čovjeka
Portal AnalitikaIzvor

U telegramu se, između ostalog, navodi:

“Svojim je briljantnim radom pripadao vrhu, postajući jednim od besmrtnika među pjesnicima i intelektualcima. I kao takav, iznad svega, bio je posvećen svojoj Crnoj Gori i svom Cetinju. Onako kako je samo on znao – s ljubavlju i srčano.

Svojim je životom postao i ostao uzor – i nama i dolazećima, koji će u svakom njegovom činu naći pravi put i inspiraciju.

Angažujući se i intelektualno se bez prekida boreći za dostojanstvenu Crnu Goru, a u tom je procesu ostavio dubok otisak, sam je upućivao prema smjernicama koje su se ticale njenog građanskog i evropskog duha, i onda kada je ta borba djelovala poput utopije. Beskrajno vezan za rodno Cetinje, među ljudima ovog grada uvijek je bio naročito poštovan i cijenjen – i bio je, prije svega, prijatelj.

Cetinje i Crna Gora ostali su bez velikog čovjeka, a sa nemjerljivo dragocjenim nasljeđem – koje nam ostaje na ponos, baš kao i lik i život Mladena Lompara – navedeno je u telegramu.”

Portal Analitika