Društvo

Čađenović: Bukti na Radovču, požar se širi

Na teritoriji Podgorice je danas aktivan jedan požar, na Radovču, rekao je za Portal Analitika komandir Službe za zaštitu i spašavanje Andrija Čađenović
Čađenović: Bukti na Radovču, požar se širi
Portal AnalitikaIzvor

“Aktivan je požar  na Radovču. Upravo su nam javili da se požar širi, pa smo uputili tamo još jednu ekipu. U drugim djelovima grada je mirno“, dodao je Čađenović.

Situacija je i dalje najgora na Cetinju gdje požar na Lovćenu gase pripadnici Vojske Crne Gore, Službe zaštite i spašavanja Prijestonice Cetinje, radnici Nacionalnog parka Lovćen i avioni Avio-helikopterske jedinice MUP-a.

Gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Bogdanović večeras je sazvao hitnu sjednicu Opštinskog štaba za krizne situacije na Ivanovim koritima na kojem su definisane hitne mjere i aktivnosti u cilju lokalizovanja požara u Nacionalnom parku Lovćen.

Opštinski štab je ocijenio da je situacija na području Lovćena izuzetno složena, dok postoji mogućnost da se tokom današnjeg dana, u zavisnosti od vremenskih uslova, ponovo pogorša. Vatrena stihija prijeti da  ugrozi Njegošev Mauzolej, turističke objekte - Odmaralište Lovćen-Bečići, Avanturistički park, bungalove NP Lovćen, te kuće mještana.

I.D.

Portal Analitika